- Han har vært enestående

Foto: Scanpix/AP Photo/Tim Hales

Liverpool sølte bort en rekke sjanser, men vant takket være et flott mål av Luis Suárez.

25.09.11 08:33

LIVERPOOL - WOLVES 2-1:

- Jeg synes vi fortjente tre poeng, selv om det var vanskelig til tider. De satte oss under press i førsteomgangen og scoret tidlig i andre. Det ga dem et lite overtak, sa Liverpool-manager Kenny Dalglish etter oppgjøret, ifølge Sportinglife.

Liverpool åpnet best og så en liten stund som de skulle dominere totalt på eget gress. Foruten et mislykket forsøk fra Jamie O'Hara handlet det meste om hjemmelaget i åpningen.

Etter 11 minutter fyrte Charlie Adam løs fra rundt 20 meter. Ballen hadde var på vei utenfor Wayne Hennesseys bortre stolpe, men Roger Johnson dukket ned mot ballen og forandret retning på skuddet.

Wolverhampton mente Johnson ble snytt for et klart frispark i en duell med Andy Carroll rett i forkant, men fikk ikke gehør hos dommer Kevin Friend.

Foruten at midtbanebulldoserne Karl Henry og Lucas Leiva skaffet seg hvert sitt gule kort i løpet av et minutt, skjedde det ikke mye mer før José Enrique spilte en bakromspasning mot Luis Suárez.

Fintet ut et helt forsvar
Uruguayaneren unngikk så vidt offsiden og kom seg i glimrende posisjon til å doble ledelsen. Spissen somlet noe med sine første berøringer på ballen, og så ut til å ha skuslet bort muligheten da han dro fram et par fremragende dragninger på gjestenes spillere.

Wolves-forsvaret ble stående igjen som statister, og heller ikke Hennessey klarte å stoppe den påfølgende knallharde avslutning med venstrefoten.

- Suárez har vært enestående siden han kom til klubben. Vi er veldig heldige som har ham, og vi ser fram til mange flere lykkelige dager sammen. Han er en fantastisk fotballspiller, roste Dalglish.

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES

Bortelaget gjorde to bytter i pausen i forsøk på å endre kampbildet. Og manager Mick McCarthys trekk skulle vise seg å gi betalt for ulvene nærmest med en gang.

Stephen Hunt fant Steven Fletcher, som kom inn bare tre minutter tidligere, med et innlegg. Skotten dundret ballen opp i målet bak Pepe Reina.

Etter dette fikk Reinas kollega på den andre siden av banen nok å henge fingrene i. Først hindret han Andy Carroll i en duell, før han kattemykt kom seg tilbake og avverget den påfølgende avslutningen fra Suárez.

HTML EMBED

Intens periode
Kort tid etter var Wolves-keeperen utspilt da Carroll headet et flott Downing-innlegg i stolpen. Selv om det bare var spilt sju minutter av annen omgang på dette tidspunktet, hindret det ikke Liverpool i å skape enda en kjempesjanse få sekunder senere.

Adam fant Downing på vei framover i banen og kantspilleren burde fått mer ut av det da han fikk avslutte alene med sisteskansen til gjestene. Hennessey fikk imidlertid hendene på ballen igjen.

Uten uttelling begynte kanskje Liverpool og tvile litt på om de kunne klare å lage flere mål. Wolverhampton tok i alle fall over mye av initiativet. Kevin Doyle og Christophe Berra kunne begge ha utlignet dersom de hadde siktet en tanke bedre.

Gerrard tilbake
Etter hvert tok Liverpool tilbake initiativet i kampen, men fikk ikke flere mål å juble for.

Høylytt jubel ble det likevel på Anfield ti minutter før slutt. Da ble nemlig midtbanestrategen Steven Gerrard byttet inn til sin første seriekamp for de røde på et halvt år. Suárez gikk samtidig av banen og var mest opptatt av å vise sin misnøye med å bli byttet ut.

Gerrard fikk en god mulighet like før slutt, men traff ikke mål med avslutningen. Rett før dommeren blåste av kampen prøvde Andy Carroll å etterligne Suárez' finter i Wolves-feltet, men den høyreiste spissen viste ikke like god kroppsbeherskelse, og fikk ikke skutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.