*Nettavisen* Sport.

- Han holdt ut såpass lenge på grunn av staheten sin

Foto: Brann

Rune Skarsfjords assistent forstår at sjefen trekker seg.

BERGEN / OSLO (Nettavisen): Onsdag ble det klart at Rune Skarsfjord trekker seg som trener i Brann med umiddelbar virkning.

Brann-assistent Kenneth Mikkelsen vil nå lede Brann i sesongens siste seriekamp mot Tromsø.

- Satte klubben foran seg selv
Mikkelsen fikk vite om Skarsfjords avgjørelse like før spillermøte tidligere onsdag. Assistenten forstår valget til treneren.

- Til meg så sa han at han ikke så hvordan han skulle få denne gruppen videre ut ifra den støyen og det bråket som er rundt dem. Han valgte å sette klubben foran seg selv, og det var begrunnelsen. Han mener oppriktig at de skal lykkes i Brann og han ønsker at de skal få det til, men han synes ting har blitt for vanskelig, sier Mikkelsen til Nettavisen.

- Han tenkte som så at skal man fortsette nå i siste kampen, og så starte opp igjen med samme støyen, så vil ikke det hjelpe klubben. Derfor var det bedre å stoppe nå, forklarer Mikkelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ikke alle trenere hadde klart det
Mikkelsen tror det er kun staheten til Skarsfjord som gjør at han har holdt ut såpass lenge.

- Nå har det vært veldig mye støy rundt ham lenge. Og det er nok kun på grunn av staheten hans at han har klart det såpass lenge. Det er nok ikke alle trenere som hadde klart det.

- Han hadde et jækla ønske om å få det her til. Og så er det fryktelig trist at han ikke klarte det, sier Mikkelsen.

Nå blir det altså den tidligere Brann-assistenten som skal lede Brann mot Tromsø søndag.

- Hvordan skal du nå inn mot Tromsø-kampen skape ny entusiasme i spillergruppen og i byen her?

- Vi må stå sammen. Det er det viktigste. Så må vi snakke ut og prøve å avslutte med energi. Vi må først og fremst ikke grue oss til å spille kamper. Det er mange gode spillere her, men angst og sånne ting har lagt en demper på oss i det siste. Vi må møte kampen med et åpent sinn, og så må vi gi det vi har i 90 minutter, sier Mikkelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.