RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han kan bli Uniteds neste superstjerne

TALENT: Unggutten James Wilson spås en stor karriere i Manchester United.
TALENT: Unggutten James Wilson spås en stor karriere i Manchester United. Foto: Imago/bpi (All Over Press)
Unggutten kan bryte spissforbannelsen.

Den observante seer fikk sikkert med seg et ungt fjes på Manchester Uniteds benk under møtet med Newcastle sist helg. Det var unge James Wilson.

18-åringen kom riktig nok ikke på banen denne dagen, med det er ikke uten grunn at unggutten hadde fått en plass i troppen til manager David Moyes.

Wilson blir nemlig av mange sett på som den neste, store som kommer ut fra Uniteds smått berømte akademi, som tidligere har fostret en rekke stjerner.

Den unge spissen er først og fremst en målscorer av rang. Han kom til United sju år gammel og fikk sin debut på U18-laget i en alder av 15 år. Det første U18-målet kom mot Everton i 2011/12-sesongen og siden den gang har ikke Wilson latt burvoktere på balløya få mye hvile. Unggutten scorer og scorer.

Målkåt unggutt
Han har kanskje gjort seg best bemerket med seiersmålet på overtid mot Charlton i FA Youth Cup da han var 16 år gammel. Sist sesong scoret Wilson også fem mål i en kamp mot Newcastle. Fire av målene kom før pause og tre av disse ble nettet i en periode på kun fire minutter. Ifølge Manchester Uniteds nettside, er det kun Deiniol Graham som har scoret flere mål i samme kamp for Uniteds ungdomslag. Han puttet seks mål i møtet med Marine i 1990.

Så sent som mandag satt David Moyes ringside for å følge Wilson da han var i aksjon for U21-laget mot Aston Villa og skotten fikk valuta for pengene.

Etter 27 minutters spill på Old Trafford banket han ballen i mål på nydelig vis. Målet var såpass vakkert at flere aviser kjørte sak på det dagen etter.

Tidligere United-forsvarer Clayton Blackmore, som selv er et produkt av Uniteds ungdomsakademi, mener bestemt at Wilson har en stor framtid.

- Han er en spiller som kan nå toppnivå. Jeg har trent ham selv, på U15-laget, og han var «skremmende». På hver eneste trening så scoret han klassemål. Jeg mener at det kun er et tidsspørsmål før han slår igjenom på A-laget.

AVSLUTTER: James Wilson beskrives som en naturlig avslutter.

- Når han får ballen er han veldig direkte og vet hva han skal gjøre i feltet og rundt målet. Som 15-åring var han den beste avslutteren jeg hadde sett.

Ser til Januzaj
Det er nettopp avslutningene til Wilson som blir trukket fram i diverse omtaler av ham. 18-åringen skal være usedvanlig kald og rolig i avslutningsøyeblikket og han har en forkjærlighet for å runde keeper før han setter ballen i mål.

Avslutningsteknikken og skuddfoten er begge ypperste merke.

- Jeg trener mye på avslutninger. Jeg står ofte igjen på treningsfeltet og trener på dette. Noen ganger trener jeg også avslutninger før trening, sier Wilson.

Og til tross for at engelskmannen fortsatt er ung, har han ambisjoner om å få mer spilletid for A-laget og trekker fram Adnan Januzaj som et eksempel og forbilde.

- Jeg kjenner meg igjen i mye av det han har opplevd. Jeg er nok på mange måter på samme nivå som han var i fjor. Jeg håper å utvikle meg videre.

- Jeg ønsker egentlig bare å få spille så mye fotball som mulig. Det er viktig å holde selvtilliten oppe og håper jeg kan kjempe om en plass på førstelaget.

- Superstjerne
United har produsert mange spisser opp gjennom årene, men få av dem har fått et skikkelig gjennombrudd. Danny Welbeck har selvsagt vært god, men han er ikke den typiske måljegeren som netter 20+ hver sesong. Federico Macheda var en mann mange hadde troen på, men heller ikke han fikk den rette utviklingen. Sylvan Ebanks-Blake og Frazier Campbell er andre tidligere United-spisser det har vært uinnfridde forhåpninger til de siste årene.

Tidligere Manchester United-helt Nicky Butt føler seg likevel sikker på at Wilson kan bli en stjerne. Butt er i dag trener på reservelaget til storklubben.

- Wilson er eksplosiv og en typisk målscorer. Han har fart, men er også stor og sterk. Han er 188 cm høy, så han vil nok utvikle en bra fysikk, sier Butt.

- Han er fortsatt ung, men om han holder beina plantet på bakken kan han bli en superstjerne med tiden. Han har fortsatt mye jobb igjen, men han har potensial til å bli like god som hvem som helst andre som har spilt i United.

Se målet mot Aston Villa (ca. 1.30 ut i klippet):


Det er ventet at Wilson vil bli tatt med når United drar på turné til sommeren som en del av sesongoppkjøringen og imponerer han der, vil det ikke komme som noen stor overraskelse om han kan få et gjennombrudd neste sesong.

Wilson er også tilgjengelig for spill i Champions League, men har fortsatt til gode å komme på banen i den gjeveste europacupen.

Han blir heller ikke å se i møtet med Bayern München onsdag kveld.

- Litt tvil
Manchester United klarte et sterkt 1-1-resultat mot de regjerende mesterne Bayern München i første kvartfinale, men returen blir enda tøffere.

Josep Guardiolas Bayern München har vært fantastiske denne sesongen og mange ser nok på tyskerne som favoritt til å vinne hele Champions League.

POSITIV: David Moyes gir ikke opp drømmen om avansement i Champions League.

United på sin side har hatt en dårlig sesong, spesielt i ligaen, men viste styrke mot Newcastle sist kamp. Laget har heller ingenting å tape på Allianz Arena.

Bayern har ikke imponert hjemme mot engelsk motstand i det siste. Tyskerne har ikke vunnet mot engelske lag i München på de fire siste forsøkene (Manchester City, Arsenal x 2, og Chelsea) og det håper United-manager David Moyes kan spille en liten rolle i kvartfinalen onsdag kveld.

- Det er nok noe Bayern tenker mer på enn oss. Det vil nok være litt tvil hos dem. Det er Champions League-mestere, men de vil nok ha kampene mot engelske lag i bakhodet. Det skal vi prøve å bruke til vår fordel, sier skotten.

Moyes kan for øvrig bekrefte at Wayne Rooney spiller oppgjøret.

- Ja, han spiller. Vi skal gjøre det vi kan for å få ham på banen. Han har ikke trent denne uken, men han er villig til å ta en injeksjon før kampen. Vi har ikke gjort noe galt medisinsk. Rooney er bestemt på å spille og det får han.

Kilder: ManUtd.com, MufcTV, Daily Mail, Sky Sports.

CHAMPIONS LEAGUE FØLGER DU I NETTAVISEN LIVESYSTEM


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere