- Han kan lett bli en ny Hazard

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Bob Bradley mener Chelseas nysignering kan ta Premier League med storm.

BÆRUM (Nettavisen): Mohamed Salah sin overgang fra Basel til Chelsea var en av de mest omtalte under vinterens overgangsvindu.

José Mourinho bladde opp rundt 11 millioner pund for å sikre seg kantspilleren, som også var koblet til Liverpool i januar.

Bob Bradley, som nylig tok over treneransvaret i Stabæk, er en av de som har hatt muligheten til å følge 21-åringens utvikling tett de siste årene.

- Virkelig en trussel
Amerikaneren var Egypts landslagstrener i to år mellom 2011 og 2013 og er full av lovord om Chelseas nye stjerneskudd.

- Det var fantastisk å jobbe med ham. Han er virkelig en talentfull spiller og tok store steg i løpet av de to årene jeg var trener for Egypt. Jeg tror han kommer til å lykkes i Premier League, sier Bradley til Nettavisen.

Foto: Martin Busk (Nettavisen)

Salah fikk sin Egypt-debut mot mot Sierra Leone bare dager før Bradley tok over treneransvaret. Under amerikaneren ble Salah fast inventar i landslaget.

- Han hadde akkurat kommet inn i landslaget da jeg kom dit. Han spilte for Arab Contractors - en liten egyptisk klubb. I løpet av de fire første månedene ble han bare bedre og bedre, og han ble hentet til Basel. I løpet av to år spilte han 26 ganger for landslaget og scoret 17 eller 18 mål.

- Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

- Han er rask og virkelig en trussel både når han går innover og utover. Han har en god venstrefot og spiller gjerne på høyresiden. Han er en ydmyk og bra fyr. Det er en stor overgang, men jeg tror han klarer det greit.

Hazard på én side - Salah på motsatt
- Tror du han kan bli en suksess med det aller første eller trenger han mer tid?

- Jeg tror Chelsea vil gi ham tid, men jeg tror han vil komme til nytte for dem allerede i år - han er virkelig en trussel, som kan gå både innover og utover. Måten Chelsea spiller på passer ham godt. Hazard spiller på den ene siden, og han kan lett spille på den andre siden og gjøre det like bra.

I 2013 ble 21-åringen kåret til den sveitsiske ligaens beste spiller. Året før mottok han prisen for å være Afrikas mest lovende talent - en pris som tidligere er vunnet av blant andre Chelseas John Obi Mikel og Kwadwo Asamoah, som i dag spiller for Juventus.

I mandagens kamp mot Manchester City var han med i Chelsea-troppen for første gang. Egypteren måtte imidlertid avfinne seg med å bli sittende på benken kampen gjennom.

Lørdag tar José Mourinho og co. imot Newcastle på Stamford Bridge. Den kampen kan du følge direkte i vårt livesystem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.