*Nettavisen* Sport.

- Han kan være en nytelse å se på

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Kjetil Rekdal roser spilleren som «nettopp har lært å løpe».

29.09.11 11:55

ÅLESUND (Nettavisen): - Nå er vi der, sier Kjetil Rekdal.

Tidligere har den karismatiske Aalesund-treneren klagd over manglende bredde i spillerstallen, men den tiden er forbi.

- Er alle skadefrie, har vi en veldig spennende tropp. Vi mangler bare noe i front, legger han til.

Rekdal forteller Nettavisen at det er noe han har savnet – og jobbet mot – lenge.

- Det har vi prøvd å jobbe hardt med, for å komme i posisjon, både økonomisk og sportslig, til å kunne gå for den store investeringen. Det har vi egentlig jobbet med i flere år. Nå er vi der.

Rekdal smiler.

- Vi trenger en spiss med bra fart, som har litt pondus og er bra i luften. En Rade Prica i Aalesund hadde jo vært en drøm.

- Best i Tippeligaen
En av grunnene til at han er så fornøyd med spillerstallen, heter Michael Barrantes Rojas. Han er 27 år gammel og fra Costa Rica. En av de beste spillerne i Tippeligaen akkurat nå.

Ifølge Rekdal den aller beste blant midtbanespillerne. Knepent foran en annen Aalesund-spiller: Jason Morrison.

- Vi jobbet hardt med å få Barrantes i fjor. Det drøyde med den overgangen, om det skulle være lån eller kjøp. Det var mye fram og tilbake, erindrer Rekdal.

Costarikaneren imponerte ikke voldsomt i starten.

- Han stod og spilte fotball. Han var god til å spille fotball, men han stod. Vi brukte høsten og mye av vinteren på å få han til å bli mer bevegelig, sier Rekdal, som er mer enn tilfreds med sluttresultatet.

- Han har hatt noen kamper i år som har vært en nytelse å se på, mener Rekdal.

Mange skader
Likevel befinner Aalesund seg langt ned på tippeligatabellen før torsdagens hjemmekamp mot Tromsø. På tolvteplass.

Lyspunktet er cupen, hvor klubben er klar for sin andre finale på tre år. Det er dessuten ikke mer enn sju poeng opp til en plass på øverste halvdel – og Aalesund har kamper til gode på alle andre lag.

- Vi har hevet maksimumsnivået vårt, men bunnivået er fortsatt for lavt. Vi har for mange uerfarne barnefeil og i tillegg har vi hatt mange skader i år også, sier Rekdal, og ramser opp Lars Fuhre, Pablo Herrera, Amund Skiri, Fredrik Carlsen, Jason Morrison, Sander Post, Magnus Sylling Olsen, Kjell Rune Sellin, Edvard Skagestad, Jonathan Tollås og Ville Jalasto, som alle sliter eller har slitt med skader denne sesongen.

- Det er tøft å være med i toppen. Litt grums tåler du, men å være med på alt er veldig krevende, konstaterer den tidligere Vålerenga-, Lierse- og Kaiserslautern-treneren.

- Viktig med sunnmøringer
- Er det mulig å finne en spiss på nivået til Rade Prica og lokke ham til Ålesund?

- Ikke i Norge. Du må nok utenfor Skandinavia for å få til det. Vi ser overalt hele tiden. Men vi har jo en utlendingskvote og må passe på den, sier Rekdal til Nettavisen.

Uoppfordret trekker han fram oppblomstringen av lokale spillere.

- Det vi er veldig stolte av å ha fått til i Aalesund, er at vi har fått tre sunnmøringer inn. Sten Grytebust, Fredrik Ulvestad og Christian Myklebust. Tre stykker som er i sine første sesonger for oss, men har spilt mange kamper. Det er vi veldig fornøyde med. De har gjort gode prestasjoner.

- Det er ekstremt viktig for laget og byen at vi har noen sunnmøringer på laget.

Nettavisen følger Aalesund - Tromsø direkte fra 19.00.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.