*Nettavisen* Sport.

- Han kommer ikke til å henge i ølkranene

TOPPSCORER: Vidar Örn Kjartansson er toppscorer i Tippeligaen med sine fire mål. Kjetil Rekdal (i bakgrunnen) tror det kommer mer. - Du kommer ikke til å se han henge i ølkranene, sier Rekdal om spissen. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Kjetil Rekdal er overbevist om at hans nye stjerne bare vil bli bedre.

21.04.14 18:59

VÅLERENGA - SANDNES ULF 3-0:

ULLEVAAL (Nettavisen): Vålerenga sendte nok en gang Sandnes Ulf hjem fra Oslo med sekken full da lagene møttes på Ullevaal 2. påskedag.

Vidar Örn Kjartansson, Rasmus Lindkvist og Niklas Gunnarsson sørget for en overbevisende 3-0-seier, og førstnevnte er nå i ferd med å bli en stor favoritt blant klanen. Kjetil Rekdal tror ikke vi har sett det beste av ham ennå.

- Han er en veldig jordnær gutt, og jeg tror ikke du ser ham løpe rundt og henge i ølkranene framover. Han kommer til å være på Valle og drive med avslutningstrening for å utvikle seg. Han har en potensielt stor karriere foran seg, sier Rekdal om Vidar Örn Kjartansson.

- Vanvittig prestasjon
Men det er ikke bare avslutningegenskapene som imponerer Rekdal. Islendingen er også et viktig oppspillspunkt i Vålerenga-laget. Mandag gjorde han en fenomenal jobb i forkant av 3-0-målet, som slo den siste lufta ut av rogalendingene.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLEDE: Niklas Gunnarsson og Vålerenga-spillerne jubler for Rasmus Lindkvists 2-0-scoring mot Sandnes Ulf. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)


- I dag scoret han et mål, men den jobben han gjør på 3-0-målet er også vanvittig. Han holder ned en forsvarsspiller, klatrer over han omtrent og spiller inn Gunnarsson. Det er ikke mange som gjør det, sier Rekdal til Nettavisen.

Det tok imidlertid tid før det første målet kom, og Rekdal innrømmer at han var smånervøs da tre store sjanser ble brent i åpningminuttene

- Når du har tre sånne sjanser og ikke scorer alene med keeper, kan det bli tøft. Dem kom jo til to store sjanser etter det også. Det er vanlig tippeliga det. Alle lag har et eller annet å komme med. Du har aldri vunnet en kamp før det er avgjort i Tippeligaen, sier Rekdal.

Etter mandagens 3-0-seier er Vålerenga som et topplag å regne i en tidlig utgave av 2014-sesongen. Rekdal innrømmer at han er fornøyd så langt.

- Det er lov å være breial, og det er lov å være fornøyd, men vi skal samtidig se at vi har utviklingpotensial, og det gjør vi og, sier Rekdal.

Sint Kjartansson
Vidar Örn Kjartanssons 1-0-scoring rett før pause gjorde at Vålerenga-sympatisører kunne slippe ned skuldrene noe etter sjansesløsingen i åpningsminuttene.

Foreløpig er det scoringene og den mystiske målfeiringen Kjartansson er kjent for. Han framstår svært balansert og kommer sjelden med veldig sjokkerende uttalelser. Ei heller etter sin fjerde tippeligascoring mandag.

- Det er viktig å komme i gang med scoringene tidlig i sesongen. Det er en god følelse. Det er press, men det er jobben min som spiss, sier Kjartansson til Nettavisen.

Og det er nok ikke tilfeldig at Kjartansson har scoret på bestilling så langt denne sesongen. Rekdal forteller om lange avslutningstreninger, og innstillingen til islendingen er heller ikke noe å tvile på.

- Jeg var sint på meg selv etter at jeg bomma på den store sjansen i første omgang, så det var viktig å få satt den rett før pause. Forhåpentligvis fortsetter jeg å score mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

FEIRET MED REKA: Niklas Gunnarsson løp bort til Vålerenga-benken for å feire sin 3-0-scoring. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Gigantsjanser begge veier
Mens Sandnes Ulf-forsvaret fremdeles så ut til å være på påskeferie, spilte vertene seg til tre store målsjanser i åpningsminuttene på Ullevaal.

Gyas Zahid, Vidar Örn Kjartansson og Diego Calvo kom i tur og orden alene med Hannes Thor Haldarsson, men den islandske keeperen reddet samtlige forsøk.

På sidelinjen sto Kjetil Rekdal og rev seg i håret. Med god grunn på det tidspunktet, for midtveis i omgangen hadde gjestene tatt ledelsen hvis ikke det var for en glitrende Michael Langer i Vålerenga-målet.

Diego Rubio fant angrepsmakker Marius Helle på bakre stolpe, men Langer vartet opp med en strålende refleksredning.

Østerrikeren viste utover omgangen at Vålerenga kan ha fått tak i en svært solid sisteskanse. 29-åringen holdt nemlig hjemmelaget inne i kampen med flere gode redninger.

Så løsnet det
På overtid i førsteomgang tok Vålerenga ledelsen etter at Christian Grindheim tråklet seg forbi et par mann og spilte ballen videre til Vidar ôrn Kjartansson. Islendingen var under hardt press, men fikk tuppet ballen i krysset bak en sjanseløs Haldarsson.

Ved pause valgte Rekdal å bytte ut en svak Diego Calvo til fordel for Rasmus Lindkvist. Venstrekanten, som markerte seg med scoring i hjemmedebuten mot Bodø/Glimt, takket også denne gangen for tilliten.

Innbytter Herman Stengel trillet ballen på tvers, og svensken bredsidet ballen i hjørnet med høyrefoten til 2-0.

Bare minutter senere var hjemmelaget på farten igjen. Kjartansson tok med seg ballen framover og rullet ballen videre til Niklas Gunnarsson, som plutselig var alene med keeper. Høyrebaken gjorde ingen feil og plasserte ballen i mål.

Gjestene fra Sandnes Ulf hadde intet svar å komme med og dermed kunne Vålerenga innkassere årets andre hjemmeseier.

Det er fortsatt tidlig i sesongen, men Vålerenga kan meget vel bli å regne med et godt stykke oppe på øvre halvdel i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag