- Han må lære seg å takle medgang

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Ola Kamara vurderer å bli i Strømsgodset lengre enn planlagt.

27.08.13 12:24

STRØMSGODSET - MOLDE 5-2:

MARIENLYST (Nettavisen): Fem kamper. Sju mål.

Ola Kamara har vært en åpenbaring i Strømsgodset-trøya etter at han vendte tilbake fra 1860 München, der han spilte på utlån i vår fra den østerrikske klubben SV Ried.

Det er tre mål bak Aalesunds Hamed-Allah, som for øyeblikket er toppscorer i Tippeligaen med ti mål.

Utrolig, men sant: Ola Kamara kan bli Tippeligaens toppscorer i 2013, selv om han har vært i utlandet over halve sesongen.

Litt Ian Rush-aktig
- Jeg tenker ikke på toppscorertittelen. Det eneste jeg tenker på er å ta gull, sier Kamara selv til Nettavisen, etter at hans Strømsgodset har nedsablet Molde med 5-2 hjemme på Marienlyst.

- Er du ærlig nå?

- Ja, faktisk. Det er evigvarende å ta gull. Jeg vet hvem som tok gullet for noen år siden, men jeg vet ikke hvem som ble toppscorer, sier 23-åringen, som scoret to mål mot Molde i søndagens kamp.

Det første var en herlig goalgetterscoring, der han nesten feilvendt satte kula helt inntil stolperoten, utagbart for Molde-keeper Ørjan Nyland, og det andre på straffespark i sluttminuttene.

Etter kampen får Kamara skryt fra Molde-trener Ole Gunnar Solskjær også.

- Det første målet er imponerende. Det er litt Ian Rush-aktig, eller litt Gerd Müller-aktig, der han avslutter nesten feilvendt, sier Solskjær.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

- Blir vanskelig å stoppe
Godset-trener Ronny Deila mener Kamara har det som skal til for å bli toppscorer i Tippeligaen.

- Sånn som han holder på nå blir han i hvert fall vanskelig å stoppe, sier Deila til Nettavisen.

- Men det går litt i rykk og napp for spisser. Det kan stoppe opp. Han må lære seg å takle medgangen; noe av det vanskeligste i fotball er å takle medgang, sier Strømsgodset-treneren.

Lærte mye i Tyskland
Han mener at Kamara har lært mye i løpet av det halvt år lange oppholdet i tysk fotball, som resulterte i ti kamper for 1860 München uten et eneste mål.

- Han har lært mye, ikke minst at profesjonalitet er viktig. Han har måttet jobbe hardt hver dag, sier Deila.

Kamara selv er enig.

- Jeg tror jeg har blitt bedre mentalt og psykisk. Teknisk sett gjør vi mye av det samme i Godset, jeg tror ikke det har så mye med det å gjøre. Men jeg har fått konkurrere og trene på en litt annen type fotball som har gjort at jeg har utviklet meg, sier den unge spissen.

Kan bli værende i Godset
Og suksessen har gitt medsmak.

Kamara utelukker ikke at han fortsetter i Godset i årene som kommer, selv om låneavtalen fra SV Ried i utgangspunktet kun gjelder ut sesongen.

- Jeg har absolutt lyst til å komme meg ut igjen. Men jeg vet ikke om det blir nå eller senere, forteller Kamara.

- Først tenkte jeg at det bare skulle være det halve året her i Strømsgodset. Men sånn som det har gått, er det helt fantastisk å være her.

Det er uansett ikke noe han tenker på nå. Først skal han gjøre alt for å skyte Godset til deres første seriegull siden 1970.

- Vi får sette oss ned etter sesongen og se hva det blir til, konkluderer han om sin egen framtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.