RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han må spille mer enn to gode kamper

GOD KARAKTER: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal roser spisskometen Elías Már Ómarssons insatsvilje etter storspillet mot Odd.
GOD KARAKTER: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal roser spisskometen Elías Már Ómarssons insatsvilje etter storspillet mot Odd. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sjefen nekter å love VIF-helten startplass i neste kamp.

SKAGERAK ARENA (Nettavisen): Søndag kveld møttes to medaljekandidater til dyst på et solfylt og opphetet Skagerak Arena. I den varme sommerluften var det en scoringstørst islending som spilte hovedrollen.

Elías Már Ómarsson noterte seg for to fulltreffere, og sørget med det for at kvelden ble fullkommen for Kjetil Rekdals menn.

- Det er en kjensgjerning at islandsk karakter er veldig spesiell. Han hiver seg inni duellene og tør å prøve. Han blir veldig godt belønna med to mål her i dag, smiler Rekdal til Nettavisen.

- Tung konkurranse

Vålerenga-sjefen gir imidlertid ingen lovnader om startplass fremover for det talentfulle hurtigtoget.

- Han må spille mer enn to kamper. Han spilte bra i Molde og han spilte bra her. Gutten har potensial, men konkurransen om plassene er tung.

- Braaten har sittet på benken et par kamper nå, og i dag satt Brown på benken. Det er knalltøff konkurranse, og det må vi ha, vedgår Rekdal.

-En fantastisk følelse

Islendingen var sprek fra starten av, og vartet tidlig opp med kvikke vendinger og lekre detaljer. Det, kombinert med iherdig arbeidskapasitet og en oppofrende spillestil gjorde ham til et uromoment for hjemmelagets forsvarsfirer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TO FULLTREFFERE: Elías Már Ómarsson fikk ros av Kjetil Rekdal etter målene mot Odd. Startplass i neste kamp får han derimot ingen garantier for.

Det var en lykkelig islending som tuslet ut av garderoben etter kampslutt. Slik beskrev han matchvinnermålet:

- Det var en fantastisk følelse. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre der, før jeg så keeperen ta et steg til venstre. Da måtte jeg sette den ved nærmeste stolpe. Og takk gud for at det ble scoring, smiler 20-åringen.

- De skapte ingenting

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo måtte fra sidelinjen konstatere at laget ikke holder det samme nivået i år som i fjor.

-Vi er ikke gode nok. Rett og slett. Vi kommer ikke til å være med i medaljekampen denne sesongen, erkjenner Fagermo til Nettavisen.

Han påpeker imidlertid at søndagens tap ikke var fortjent.

-De skapte ingenting. De var heldige med en enkeltmannsprestasjon, vedgår en skuffet Fagermo, for han fortsetter:

- Dette er dessverre symptomatisk for oss denne sesongen. Vi sliter for mye i siste tredjedelen, og har ikke den individuelle kvaliteten. Vi har mistet sentrale spillere som Herolind Shala, Elba Rashani og André Hansen og det påvirker oss som lag, utdyper Fagermo.

Odd det førende laget

Førsteomgangen på Skagerak Arena forløp som en jevnspilt affære, der begge lag ymtet frempå ved flere anledninger. Odd slet med spillet på den siste tredjedelen på banen, og klarte ikke å overliste gjestenes sisteskanse. Etter 22 minutters spill gikk Vålerenga opp i føringen ved Ómarsson.

Vertene åpnet andreomgangen best, og etter 54 minutter nikket Olivier Occéan Thomas Grøgaards hjørnespark i nettmaskene bak Rekdals leiesoldat Otto Fredrikson. Med dette fikk hjemmelaget momentumet i kampen, og styrte spillet helt frem til Ómarsson dukket opp for andre gang og sikret nok en bortetriumf for blåtrøyene. Vålerenga er det eneste laget som ennå ikke har tapt på bortebane, og står nå med åtte bortekamper uten nederlag.

Neste runde gjester Odd Trondheim og Lerkendal, mens Vålerenga tar imot Sandefjord på eget gress.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere