*Nettavisen* Sport.

- Han må tilpasse seg min spillestil

Foto: NTB scanpix/Dylan Martinez/Reuters

José Mourinho krever endringer hos Juan Mata dersom spanjolen ønsker å spille for ham.

21.09.13 09:05

Etter å ha blitt kåret til Chelseas viktigste spiller i to sesonger på rad, har det blitt dårlig med spilletid for Juan Mata etter José Mourinhos ankomst til Stamford Bridge denne sommeren.

Spanjolen har spilt i tre kamper for de blåkledde denne sesongen, hvor han ble byttet ut etter 65 minutter mot Aston Villa, ble byttet inn etter 57 minutter mot Everton og spilte 23 minutter i det overraskende tapet mot Basel i Champions League denne uken.

Oscar er favoritten
Mourinho har tidligere uttalt at hans «favoritt 10-er» hos Chelsea per dags dato er Oscar, og han har uttalt at Mata er nødt til å endre spillestilen sin dersom han ønsker å starte for Mourinhos mannskap.

- Det er visse ting jeg ikke ønsker å kommentere. Han (Mata) startet mot Everton, og du kan selv analysere hans prestasjoner i den kampen, sier Mourinho til Sky Sports.

- Han spilte også mot Basel, og han kom inn da vi ledet 1-0 med klare oppgaver han skulle forholde seg til.

Mata på høyreflanken
Eden Hazard har til nå tatt den venstre kantrollen i laget med Oscar i tier-rollen, mens andre spillere har måttet tilpasse seg å spille på den høyre flanken..

Mourinho er klar på at Oscar og Mata ikke kan spille samtidig, men han sier at han ønsker at spanjolen skal kunne ta en rolle på den høyre flanken og jobbe mer defensivt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Oscar er den jeg ønsker som min nummer ti på laget. De andre spillerne i hans posisjon må tilpasse seg til dette og jeg ønsker å bruke dem på flankene. De er nødt til å lære seg å spille i roller de ikke var klare for tidligere, sier Mourinho.

Vil ikke gjemme seg
Den portugisiske manageren sier at dette er ikke er et problem han nyter å ha i laget, og han mener at han aldri har jobbet så hardt med et lag som han nå gjør i Chelsea.

- Jeg ønsker resultater. Jeg prøver ikke å beskytte meg selv ved å gjemme meg bak stilen og prosjektet vi fører i klubben, men realiteten er slik at jeg har en spillestil jeg ønsker at laget skal følge, sier han.

- Vi har hatt et møte om spillestilen hvor alle er enige om hvordan vi skal gjøre det. Prosjektet vi jobber med er fantastisk. Vi har hatt to svært stygge resultater denne sesongen, og det er et problem for oss.

Chelsea møter Fulham hjemme på Stamford Bridge lørdag klokken 18.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.