- Han må ut, jeg driter i hvem som kommer inn

Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Steffen Iversen var oppgitt over Emmanuel Adebayor i pausen, men togoleseren reddet Spurs i Milano.

15.03.13 06:38

INTER - TOTTENHAM 4-1 (4-4):

Tottenham Hotspur holdt på å gå på en kjempesmell i Europa League torsdag kveld, da de tapte 4-1 mot Inter Milan på Stadio Giuseppe Meazza.

Heldigvis for London-klubben hadde de en 3-0-ledelse fra første kamp å gå på, og med én scoring i Milano gikk de videre på bortemål med 4-4 sammenlagt.

Få som hadde troen
Det var få som hadde levnet Inter særlig sjanser til å ta seg videre i turneringen etter Tottenhams overbevisende forestilling på White Hart Lane forrige uke. Heller ikke hjemmefansen i Milano virket å være særlig optimistiske ettersom det var svært mange ledige plasser på Stadio Giuseppe Meazza torsdag kveld.

Men Inter-spillerne viste tidlig at de ikke hadde gitt opp.

Etter 19 minutter fant Rodrigo Palacio lagkamerat Antonio Cassano foran mål. Cassano gjorde ingen feil og stanget inn ballen i mål.

Tottenham som stilte uten en suspendert Gareth Bale, slet med å skape sjanser i Milano.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Adebayor må ut
En svak Emmanuel Adebayor fikk bortelagets største sjanse før pause da han på overtid av første omgang kom alene med keeper. Togoloseren fikk avsluttet fra et noe skrått hold, men chippen gikk over mål.

C-More-ekspert og tidligere Tottenham-spiss Steffen Iversen var lite imponert over sin tidligere klubb ved pause. Han trakk spesielt fram Adebayor som skuffende.

- Jeg vil ha ut Adebayor. Jeg driter i hvem som kommer inn, så lenge han blir byttet ut, innrømmet Iversen å ha sagt overfor C-mores programleder Anne Sturød.

- Jeg synes han har vært veldig dårlig. Han fikk en sjanse på slutten der, men den oppsummerer på en måte omgangen hans, han fikk til en dårlig avslutning. Man må få byttet ham ut, og så få satt innpå noen friske bein, sa Iversen.

Tottenham-manager Andre Villas-Boas hørte ikke på Iversen, for etter pausen entret togoleseren banen nok en gang.

Inter scoret igjen
Hjemmelaget fortsatte å presse Tottenham etter hvilen.

52 minutter ut i kampen doblet de ledelsen da kampens store spiller Palacio kom alene med Brad Friedel, før han satte ballen iskaldt nede i lengste hjørne.

Dermed var håpet for alvor tent for italienerne.

Villas-Boas svarte etter hvert med å sette innpå Aaron Lennon for Jake Livermore, men det hjalp dessverre lite for Spurs.

75 minutter ut i kampen scoret nemlig Inter for tredje gang. Denne gangen var det William Gallas som satte ballen i eget mål.

Da det ikke ble flere mål før dommeren blåste av etter 90 minutter var det klart for ekstraomganger.

Spurs best i ekstraomgangene
Men i ekstraomgangene kom Tottenham sterkt tilbake.

Jan Verthingen var nær med å redusere for Spurs da han headet på mål etter en corner, men Samir Handanovic i Inter-målet var med på notene.

Minuttet senere var det Gallas som fikk muligheten på hodet, men avslutningen gikk like utenfor.

Tre minutter senere satt ballen derimot endelig i mål for gjestene.

Moussa Dembélé avsluttet fra 16 meter og Handanovic måtte gi retur. På returen dukket Adebayor, som han utrolig nok satte i mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Dermed måtte Inter score to ganger for å ta seg videre.

Og fem minutter ut i andre ekstraomgang scoret Inter igjen, da Cassano fant innbytter Ricardo Alvarez, som satte ballen i mål.

Inter presset på for den siste og avgjørende scoringen, men den kom aldri, og dermed er Tottenham klare for videre avansement i Europa League, etter å ha gått videre på bortemål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.