RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han minner meg om Maradona

SCORET: James Rodriguez scoret VMs kanskje flotteste mål mot Uruguay lørdag.
SCORET: James Rodriguez scoret VMs kanskje flotteste mål mot Uruguay lørdag. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters / NTB scanpix)
Colombias VM-helt sammenlignes med en av tidenes beste spillere.

Uruguays landslagssjef Óscar Tabárez skyldte ikke på utestengelsen av Luis Suárez da laget tapte åttedelsfinalen søndag. Isteden hyllet han Colombias tomålsscorer James Rodríguez og sammenlignet ham med Diego Maradona.

Colombia slo Uruguay 2-0, og begge målene ble scoret av Rodríguez som dermed overtok tittelen som VMs toppscorer. Spesielt Rodríguez' første mål i det 28. minuttet, skapte glede selv hos Tabárez.

- For meg er spesielle talenter de som gjør ting som er helt ekstraordinært. Diego Maradona, Lionel Messi, Luis Suárez, James Rodríguez – de gjør ting fordi de har spesielle evner som gjør dem helt spesielle, sa Tabárez som måtte klare seg uten nettopp Suárez i søndagens viktige oppgjør på Maracanã i Rio de Janeiro.

Opprør og styrke
Tabárez passet på å heller rose sin motstander enn å hevde at Uruguay tapte på grunn av at lagets egen stjernespiss Luis Suárez var utestengt. Suárez var sårt savnet akkurat som i 1-3-tapet for Costa Rica i lagets åpningskamp i VM.

- Dette var blant tingene vi snakket om før kampen. Vi var alle sammen klar over tingene som hadde skjedd, men vi var nødt til å stoppe å tenke på dem, sa Tabárez.

- Da han ikke lenger kunne være med oss, var saken avsluttet. Jeg tror ikke at resultatet ble at vi mistet kraft. For oss skapte det en følelse av opprør og styrke, sa han.

- Beste i VM
Rodriguez' fantastiske mål kom etter at 22-åringen tok ned ballen på brystet og hamret i vei en knallhard volley som føk inn via tverrliggeren fra 25 meters hold. Colombias stjerne står nå med fem scoringer så langt i VM.

- Jeg mener han er den beste spilleren i VM. Jeg overdriver ikke. Han er en ung spiller. Vi forsøkte å begrense hans innflytelse, men han bare fortsatte med sin tilstedeværelse, sier Uruguay-sjefen.

- Forhåpentlig vil han bare fortsette å gjøre framskritt, fordi han er veldig ung. Fotballen trenger spillere med slike evner, legger han til.

Ekstraordinær
Colombias seier betyr at de møter selveste Brasil i kvartfinalen i Fortaleza 4. juli.

Colombias landslagssjef, José Pékerman, som ledet et Argentina med Lionel Messi på laget til kvartfinale i 2006, er enig med Tabárez og sier Rodriguez er en spiller med sjeldne og uvanlige egenskaper.

- I min lange tid med fotball har jeg hatt ekstraordinære spillere i mine lag, elitespillere på et veldig høyt teknisk nivå. Jeg plasserte James i midten av alt som skjedde, fordi jeg så de helt spesielle egenskapene han hadde, sier Pekerman.

- Han er en teknisk spiller som har alt som må til for å være en toppspiller på verdens høyeste nivå, både ved å hjelpe sine lagkamerater i spillet, og ved å ta seg tid til å evaluere situasjoner for å se hva som må gjøres som lag, sier han.

- En drøm!
Selv uttrykte Colombia-helten, som gikk fra Porto til Monaco for 375 millioner kroner i fjor, pur glede etter avansementet til kvartfinalen mot hjemmefavorittene.

- Vi er veldig, veldig glade fordi vi har skrevet historie. Da jeg var yngre, ønsket jeg alltid å komme så langt. Dette har vært en stor drøm, og vi håper vi kan gjøre drømmen enda større. Dette er et lag som virkelig vil vinne, sier tomålsscoreren. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere