RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

- Han minner mye om Roberto Baggio

Og han kostet bare 180.000 kroner.

Adam Lallana har spilt for Southamptons førstelag siden 2006. Han har vært med på en rekke nedturer og en rekke oppturer med kystklubben.

Den nå 25 år gamle midtbanespilleren ble i ung alder pekt ut som et stortalent av balløyas eksperter, men det har tatt tid for Lallana og virkelig få sitt store gjennombrudd.

Fredag kan han imidlertid få sin landslagsdebut for England. Southampton-spilleren er tatt ut i troppen som først skal møte Chile og senere Tyskland.

Og det er absolutt fortjent at Lallana har fått en plass i Hodgsons tropp. Midtbanemannen har vært i forrykende form i Premier League, og Southampton er nummer tre på tabellen.

Dette er Southamptons beste start i toppdivisjonen etter elleve kamper noensinne. De er to poeng foran skjemaet fra 1983/84-sesongen, da klubben til slutt ble nummer to.

Når det gjelder Lallana har han spilt totalt 41 kamper i Premier League. På de siste fem har han scoret tre ganger. På de første 36 scoret han også tre ganger.

- Roberto Baggio
Måten 25-åringen har framstått i høst har fått superlativene til å sitte løst hos mange. BBCs fotballanalytiker Gareth Crooks er én av de som har latt seg bergta av Southampton-juvelen.

- I oppgjøret mot Hull sist var han helt enestående. Han er rett og slett raskere og bedre enn alle andre, på alt. Han minner meg mye om Roberto Baggio, sier Crooks.

- Målet hans mot Hull var et stykke kunst. Selv skuespiller Tom Courtenay, som satt på tribunen med Roy Hodgson, måtte applaudere. Og han elsker Hull, sier Crooks videre.

Lallana ble født i St. Albans, men familien flyttet tidlig til stedet Iford. Der fikk han sitt første møte med fotballen, fem år gammel.

Etter noen år hos den lokale fotballklubben flyttet Lallana på seg til Littletown Juniors, og ble også invitert til trene med «storklubben» AFC Bournemouth.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Talentet til unggutten var stort, og han utviklet seg raskt i Bournemouth. Bare 12 år gammel, i 2000, ble han oppdaget av en speider fra Southampton og hentet til klubbens akademi.

180.000 kroner
Southampton betalte 3000 pund for 12-åringen, og har senere betalt ut 5000 pund og 10.000 pund til Bournemouth når spesifikke kriterier i avtalen har blitt innfridd.

Bournemouth har også sikret seg 25 prosent av en eventuell framtidig salgssum for 25-åringen.

Med andre ord har Southampton så langt betalt rundt 180.000 norske kroner for en spiller som er fast i Prmeier League. Da gjør det kanskje ikke så mye at Bournemouth har krav på en god slump av en eventuell overgangssum i framtiden?

Debuten på A-laget kom 23. august 2006 og han ble fast inventar i 2008/09-sesongen. Det var samme år som Southampton rykket ned fra The Championship til League One.

Siden har det gått slag i slag for både Southampton og Lallana. I 2010/11 rykket klubben opp igjen fra League One og året etter gikk den videre opp til Premier League.

Denne sesongen har klubben som nevnt levert over all forventning, og i tillegg til Lallana er også spissene Ricki Lambert og Jay Rodriguez tatt ut i landslagstroppen nå.

I Nettavisens livesenter får du alle scoringene fra fredagens landskamper

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere