RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han tok livet av verdens beste

Foto: DYLAN MARTINEZ (Reuters)
Sist oppdatert:
Tottenham herjet med Mesterliga-vinnerne.

TOTTENHAM-INTER 3-1:

Rafael van der Vaart var verdsatt til nærmere 200 millioner mot slutten av overgangsvinduet, men et smådesperat Real Madrid-lag i salgsmodus lot den nederlandske superstjernen gå for under halvparten timen før sommerens overgangsvindu stengte.

I London satt Harry Redknapp å gliste. Bredt.

Sjeldent lykketreff
Han har smilt siden, og ikke uten grunn: Rafael van der Vaart har vært en sensasjon i Spurs-drakta, og scorer mål for moro. Fire mål på syv seriekamper er pent, to mål på tre Champions League-kamper kan man også leve med.

For – han gjorde det nemlig på nytt tirsdag kveld, denne gangen hjemme mot fjorårets vinner av den gjeveste av Europacupene, Inter.

Luka Modric gjorde hele forarbeidet, mens van der Vaart lå på offsidegrensa og lurte. Da ballen kom fra den kroatiske klubbkollegaen, lynte nederlenderen igjennom, og smalt ballen enkelt forbi Inter-keeper Luca Castellazzi.

Bare kvarteret var spilt, men Tottenham var definitivt ute etter å revansjere seg fra den svake førsteomgangen i Milano for to uker siden. Peter Crouch burde ha økt da han fikk stå umarkert på hjørnet av femmeteren ti minutter senere, men avslutningen gikk utenfor.

Endelig for Crouch
Den tidligere Liverpool-spissen skulle likevel få sin revansje etter sidebyttet. Takken bør sendes til Gareth Bale, som hadde nok en fantastisk kamp for London-laget, og serverte den storvokste spissen et ferdigscoret mål. Crouch bukket på bakerste stolpe, og 2-0 dukket opp på lystavla.

Inter reduserte til 2-1 da ti minutter gjensto, ved ikke ukjente Samuel Eto’o, men det var for lite, for sent, for italienerne – Roman Pavlyuchenko økte nemlig til 3-1 minuttet før slutt da italienerne desperat jaget en utligning. Forarbeidet? Nok en gang Gareth Bale selvfølgelig.

Etterpå skrøt van der Vaart voldsomt av waliseren Bale.

- Maicon er verdens beste høyreback, men Gareth tok livet ham, sa nederlenderen.

- Jeg har bare en masse selvtillit nå, oppsummerte Bale selv.

- Laget spiller bra. Dermed kan jeg og Aaron Lennon angripe. Jeg har alltid visst hva jeg er god for, men forskjellen nå er at jeg kan gjøre det samme på trening som i kamp. Vi har også lært en masse av å spille i Europa, fortsatte han.

Harry Redknapp tok selvsagt også av.

- Gareth var fantastisk. Hele laget var fantastisk. Vi rundspilte Inter. Vi var det klart beste laget fra start til mål. Og det mot de regjerende mesterne. Og jeg tror aldri Maicon har opplevd noe liknende, sa Spurs-manageren.

Et salg blir stadig med uaktuelt.

- De som eier Tottenham er ikke fattige. De trenger ikke å selge. Gareth trenger heller ikke å dra andre steder for å spille fotball. Han kan bli her på White Hart Lane.

Begge lagene har likevel et godt utgangspunkt når to runder gjenstår av gruppe C. Begge lagene har syv poeng, mens Twente har fem etter sin 2-0-seier borte mot Werder Bremen.

- I dag spilte vi fantastisk, sier Rafael van der Vaart til ViaSat etter kampen.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere