*Nettavisen* Sport.

- Han var en av hovedgrunnene til at jeg ga meg på landslaget

Foto: Pa Photos / Andrew Matthews / AFP PHOTO / SIMONE FERRARO

Jamie Carragher med støtte til John Terry.

- Premier League har hatt noen fremragende midstoppere, som for eksempel Rio Ferdinand og Sol Campbell. Men John Terry har vært den beste av dem alle, skriver Jamie Carragher i sin spalte i Daily Mail.

Liverpool-legenden, som nå jobber som ekspert i Sky Sports, er full av beundring for Chelsea-stopperen.

Han mener Terry er så intelligent at han kan holde koken i flere år til.

- Jeg hører at folk kritiserer ham for å mangle fart, men veldig få midtstoppere er veldig raske. Han evne til å lese spillet er helt vanvittig, og det gjør at han unngår å komme i farlige situasjoner. Hans ballkontroll blir aldri nevnt, hvor mange forsvarsspillere kan vende spillet med sin svakeste fot?

- Det er søppel
Carragher reagerer kraftig på kritikken Terry får fra engelske medier.

- Kritikerne har skrevet ham av alt for tidlig. Spesielt forrige sesong, da han kun startet 14 kamper i serien, var det ille. Noe av det som blir sagt om ham, er rett og slett søppel.

- Det blir stadig poengtert at han er over 30 år, men både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic har slitt med de samme skadeproblemene og svak form, men de blir aldri kritisert på samme måte.

- Terry får mye pepper fordi hans popularitet begrenser seg til Chelsea-fansen, mener Carragher.

- En bedre versjon av meg
Den tidligere Liverpool-stopperen deltok i utallige bataljer mot Terry, og han husker spesielt godt semifinalekampene i Champions League i 2005.

- Ettersom rivaleriet mellom klubbene eskalerte, husker jeg at jeg tenkte at Chelsea er heldige som har en så fantastisk stopper som Terry.

- Rafael Benitez pleide å fortelle meg «yes, yes, du er like god som Terry. Ikke la deg lure!»

- Men jeg forsto hva «Rafa» mente. Terry hadde den utrolig evnen til å holde på ballen som en magnet, og fikk alltid foten eller hodet på ballen først når det virkelig gjaldt.

De to kjenner hverandre godt fra en rekke landslagssamlinger det siste tiåret, og Carragher er ikke i tvil om hvem av de to som har holdt det høyeste nivået

- Han var rett og slett en bedre versjon enn meg, og en av hovedgrunnene til at jeg ga meg på landslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.