*Nettavisen* Sport.

- Han var en «håndfull»

Foto: OLIVIER MORIN

Ståle Solbakken snakker ikke om tremålsscorer Arturo Vidal.

28.11.13 08:15

JUVENTUS - FC KØBENHAVN 3-1:

Ståle Solbakken visste at han og hans FC København sto overfor en enormt vanskelig oppgave da de gjestet Juventus Stadium onsdag.

Italienerne sto uten seier etter fire kamper og var avhengig av å plukke tre poeng for å få fart på sin Champions League-sesong.

Det gjorde de og sikret seieren med 3-1 etter hat trick av Arturo Vidal. Olof Mellberg ga FCK håp med sin utligning i andre omgang.

Fornøyd Solbakken
Ståle Solbakken var langt fra misfornøyd etter tapet i Torino.

- Jeg synes vi gjorde en veldig god kamp. Juventus spilte seg til minimalt med sjanser, og minuset er at vi ga dem to straffer. Men vi sto opp som et lag og de skapte få problemer for oss, sier Ståle Solbakken til Viasat.

Se høydepunkter fra kampen her:

HTML EMBED

Den norske FCK-treneren var også fornøyd med hvordan hans spillere klare å gjøre flere av Juventus-spillerne nærmest usynlige.

- Lorrente var en «håndfull» innimellom, men Pogba var usynlig i dag sammenlignet med i Parken. Tevez var anonym og Pirlo var sånn sett heller ikke så farlig. Vi fikk de to-tre sjansene vi kan forvente i en slik kamp, og sjanseforskjellen var ikke så stor, sier Solbakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp / Scanpix

Straffescoring
Kampens første mulighet kom etter at en lang pasning ble slått i retning Paul Pogba, som var på full fart bak stopperne til FCK. Den tidligere United-spilleren fikk imidlertid ballen litt bak seg og måtte avslutte fra utenfor seksten meter - rett på Johan Wiland.

Juventus fortsatte å styre, uten å skape det helt store - helt til Lars Jacobsen handset innenfor sekstenmeteren, og dommer Jonas Eriksson pekte på straffemerket.

Svært klønete av FCK-backen, som dermed ga Juve en gyllen mulighet til å få hull på byllen.

- I serien «dumme danske drenger» rykker Lars Jacobsen oppover på lista. Utrolig klønete straffe han lager, skrev fotballekspert og tidligere trener Lars Tjærnås på Twitter.

Fra krittmerket gjorde ikke Arturo Vidal noen feil og plasserte ballen for langt bort i hjørnet til at Willand nådde bort.

Vidal-show
Bare ett mål bak, hadde FCK alt å spille for i den andre omgangen og sjokkerte danskene med å få med seg ett poeng fra Parken tidligere i år, var det enda flere som ble sjokkert da utligningen kom på Juventus Stadium onsdag.

Etter et langt innkast, datt ballen til slutt ned hos Olof Mellberg, som kriget ballen i mål i duell med flere Juventus-spillere.

På det tidspunktet var FCK oppe på andreplass i gruppen, men det skulle ikke ta lang tid før Juventus slo tilbake. Målscorer Mellberg rev og taklet nemlig Fernando Llorente i over ende, og hans landsmann Eriksson pekte på straffemerket for andre gang. Nok en gang satte Vidal ballen i mål og sørget for 2-1.

Samme mann økte til 3-1 etter å vakkert ha headet ballen i mål via tverrliggeren etter innlegg fra Paul Pogba noen minutter senere.

I den andre kampen i Gruppe B vant Real Madrid 4-1 mot Galatararay til tross for at Sergio Ramos pådro seg rødt kort tidlig. Gareth Bale, Angel Di Maria, Alvero Arbeloa og Isco scoret målene. Umut Bulut utlignet for gjestene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP / Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.