RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IMPONERT: Andrew Jacobson er imponert over nivået i norsk fotball.
IMPONERT: Andrew Jacobson er imponert over nivået i norsk fotball. (Skjermdump Stabæk Fotball. www.stabak.no)

- Han vil bli en nøkkelspiller

Stabæks amerikanske nykommer vil bli en viktig spiller for Stabæk resten av sesongen.

NADDERUD STADION (Nettavisen): Før søndagens hjemmekamp mot Rosenborg, hadde nedrykksspøkelset begynt å vise seg hos Stabæk.

Stabæk-trener Bob Bradley hadde uken i forveien forsterket laget med to rutinerte spillere, Magne Hoseth og Andrew Jacobson.

Og etter at trønderne ble knust 4-1 hjemme på Nadderud, var amerikaneren full av lovord om sine to nye spillere.

- De bringer med seg massevis av rutine inn i laget, noe jeg er sikker på vil løfte nivået på resten av spillergruppen, sier Bradley til Nettavisen.

- Høyt nivå
Andrew Jacobson er hentet til klubben i en låneavtale som varer i ut sesongen. Amerikaneren spiller til daglig i Major League Soccer, og skal spille for den nyoppstartede klubben New York City, med blant andre Frank Lampard og David Villa i stallen.

Jacobson er imponert over nivået som han har bitt møtt med i Stabæk og Tippeligaen.

- Hva er du mest overrasket over så langt i norsk fotball?

- Jeg ble overrasket over nivået her. Jeg har aldri tidligere spilt mot et norsk lag, kun et svenskt lag i en treningskamp, så jeg visste ikke helt hva som ventet meg. Men jeg er veldig positivt overrasket over det høye tempoet og de individuelle ferdighetene her, sier Jacobson til Nettavisen.

- Tempoet i spillet her er nok høyere enn jeg er vant til fra MLS, men individuelt er nok spillerne raskere der borte. I MLS løper alle spillerne fort, mens her går det raskere kollektivt, fortsetter han.

Fantastisk trener
Han forteller at han hadde mange muligheten til å gå til mange klubber, men var aldri i tvil da Bob Bradley og Stabæk kom på banen.

- Jeg kom hit for å spille for å spille under en fantastisk trener. Det er veldig mye jeg kan lære av ham, og dette er virkelig en fantastisk klubb med en herlig kultur, skryter amerikaneren.

Bradley er storfornøyd med å ha hentet landsmannen til klubben.

- Han er en smart spiller som fyller midtbanerollen godt. Han er god til å posisjonere seg og god på dødballer. Jacobson er ingen spiller som gjør de store tingene, men mange små ting som utgjør en stor forskjell, forteller Bradley til Nettavisen. 

Nøkkelspiller
Han er ikke i tvil om at midtbanespilleren blir en viktig brikke i laget i høstsesongen.

- Han blir en nøkkelspiller for oss. Han har bare vært her i en uke, men han har allerede vist mange gode kvaliteter. Og han er en veldig rutinert spiller som jeg forventer vil bidra inn i utviklingen av de yngre spillerne i klubben, fortsetter Bradley.

Jacbson forteller at han håper å bli en mye bedre spiller ved å få noen måneder med spill i Tippeligaen.

- Jeg kom hit for å utvikle meg som spiller. Det er noe jeg vet at treneren her vil hjelpe meg med. Spillet her går veldig raskt, noe som gjør at jeg må utvikle tempoet mitt i spillet, forteller amerikaneren.

LOVORD: Bob Bradley er full av lovord om Andrew Jacobson.


Mange kvaliteter

Etter sin første Tippeliga-kamp var han relativt fornøyd med egen innsats.

- Det var godt å komme i gang. Jeg er veldig fornøyd med laginnsatsen i kampen. Det var ikke min beste kamp, men jeg er greit fornøyd med hva jeg viste. Det var et steg i riktig retning i forhold til å komme tilbake i god form, forklarer Jacobson.

Han er klar på hvilke kvaliteter han tilfører det unge Stabæk-mannskapet.

- Jeg er rolig med ballen, flink til å posisjonere meg, og jeg er en god ballvinner defensivt i banen. Så fort jeg får ballen ser jeg etter gode pasningsmuligheter i lengderetningen, forklarer han.

Bradley er helt sikker på at Jacobson vil ta med seg mye positivt fra oppholdet i Stabæk.

- Han kommer garantert til å utvikle seg til å bli en bedre spiller mens han er her. Han er en ledertype som vil hjelpe laget fremover, avslutter Bradley.

- Mange talenter
Også Magne Hoseth er hentet til klubben for å fjerne nedrykksspøkelset.

Veteranen imponerte voldsomt i sin første kamp for Stabæk, og noterte seg for to målgivende pasninger i 4-1-seieren.

Hoseth skryter av nivået han er møtt med i klubben.

- Det er utrolig mange gode spillere her, og veldig mange spennende unggutter. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Hoseth til Nettavisen.

Stabæk-spilleren var godt fornøyd med sin egen debut, men mener også han har mye å gå på.

- Jeg gikk tom etter 75 minutter i dag. Men dette var som et vårslipp for meg. Jeg hadde masse energi og gledet meg til å komme i gang, sier Hoseth.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere