*Nettavisen* Sport.

- Han vil bli helt sentral mot Norge

Foto: AFP/Scanpix

Danmarks midtbanekomet er i storform før møtet med Norge.

21.03.11 18:58

Det var i en treningskamp mot England i februar at unge Christian Eriksen fikk sitt definitive gjennombrudd på det danske landslaget.

Unggutten spilte en glimrende kamp mot engelskmennene, og til tross for at det endte med dansk tap, var det Ajax-spilleren de fleste snakket om i etterkant.

Også Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen hadde fått med seg 19-åringens knallmatch, men hadde på daværende tidspunkt ikke lagt noe plan for hvordan Eriksen skulle stoppes.

- Vår formspiller
Det får man tro den norske sjefen i hvert fall har ofret noen tanker på i løpet av den siste måneden, fordi Ajax-spilleren vil trolig få en sentral rolle på Ullevaal lørdag.

- Christian er vår fremste formspiller for tiden, så han blir selvfølgelig meget viktig, sier danskenes landslagssjef Morten Olsen ifølge sporten.dk.

19-åringen tegnet seg også på scoringslisten for sin nederlandske klubb så sent som søndag, da Ajax tapte 2-3 mot Den Haag.

- Christian har spilt mye i det siste, så vi får se hvordan formen hans er når han slutter seg til resten av troppen, sier Olsen, som altså ikke legger skjul på at Eriksen trolig vil starte.

- Han er god nok
En som er helt enig med Morten Olsen om at Eriksen bør spille den viktige EM-kvalifiseringskampen, er Arsenals Nicklas Bendtner.

- Christian er kanskje ung, men han er god nok til å spille i en kamp som mot Norge og mot alle andre gode landslag. Jo mer vi trener sammen, jo bedre blir samarbeidet vårt, sier han.

Den storvokste spissen er imidlertid ikke spesielt begeistret for at Eriksen blir sammenlignet med selveste Michael Laudrup av dansk presse.

- Christian har stort potensial, men Laudrup spilte for både Real Madrid og Barcelona med stor suksess, og er Danmarks klart beste noensinne. Derfor blir det feil å sammenligne de to.

Eriksen, Mathias «Zanka» Jørgensen og William Kvist har alle fått en fridag ekstra av Olsen fordi alle tre har vært ute og reist den siste tiden.

Også forsvarskjempe Simon Kjær ankommer troppen først tirsdag. Hans nye trener i Wolfsburg, Felix Magath, har bedt om at stopperen trener med klubben mandag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag