- Han vil bli ny Tottenham-manager

Foto: Koen van Wieel / AFP / NTB scanpix

Legenden vil til Premier League.

04.07.14 11:11

Før jul fikk André Villas-Boas sparken som manager i Tottenham. Klubben ansatte etter hvert Tim Sherwood som ny hovedtrener.

Den tidligere midtbanemannen skrev under på en ett og et halvt år lang kontrakt med londonklubben.

Angivelig skal nederlandske Louis van Gaal ha vært førstevalget til Tottenham, men trenerprofilen ønsket ikke å kombinere klubbfotball med sin nåværende jobb.

Van Gaal leder for tiden det nederlandske landslaget og er godt i gang med forberedelsene til sommerens fotball-VM i Brasil.

Styreformann Daniel Levy skal imidlertid ikke helt ha lagt bort tanken om å få den tidligere Barcelona- og Bayern München-sjefen til White Hart Lane.

Ifølge The Telegraph skal van Gaal nemlig være svært interessert i en jobb i Premier League, men vil altså vente til forpliktelsen med Nederland er sluttført.

Det er ventet at nederlenderen vil følge nøye med på situasjonen til londonklubben ut den inneværende sesongen.

Om Tottenham bestemmer seg for å gjøre en ny endring på managersiden i sommer, er det van Gaal som vil få jobbtilbudet, hevder Telegraph.

Tottenham behøver nødvendigvis ikke å sparke Sherwood for å hente inn en ny manager, siden hans tittel er hovedtrener og ikke manager, skriver avisen videre.

Sherwood selv har imidlertid vært klar på at han ikke ser på seg selv som noen assistent.

Van Gaal har tidligere vunnet la Liga to ganger med Barcelona og Bundesliga med Bayern München. Han har også hatt stor suksess med Ajax og vant Champions League der i 1995.

Telegraph hevder videre at én av van Gaals tidligere elever, Frank De Boer, er en annen kandidat til Spurs-jobben, om Sherwood ikke innfrir på White Hart Lane.

Tottenham ligger foreløpig på en sjetteplass i Premier League. De liljehvite står med 37 poeng på 20 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag