RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han vil selvsagt ha Celtic-jobben

NY JOBB? Strømsgodset-trener Ronny Deila kobles med den ledige jobben i Celtic.
NY JOBB? Strømsgodset-trener Ronny Deila kobles med den ledige jobben i Celtic. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Fallhøyden blir stor, sier norsk supporterleder.

Onsdag ettermiddag sprakk nyheten om at Strømsgodset-trener Ronny Deila er aktuell som ny hovedtrener for den skotske storklubben Celtic fra Glasgow.

VG omtalte saken først i Norge, mens også den skotske avisen Evening Times har omtalt saken. Overfor nyhetsbyrået PA skal en kilde i den skotske klubben også ha bekreftet at den norske topptreneren er høyaktuell for jobben.

- Han er ung, veldig ettertraktet og høyt verdsatt. Han har gjort det bra og vunnet både cupen og serien på sine seks år som sjef, sier kilden til PA.

Disse opplysningene stemmer også godt overens med det Drammens Tidene-journalist Magne Jordan Nilsen onsdag ettermiddag melder på Twitter.

Nilsen er blant de journalistene som følger Godset tettest i Norge.

- Vil ha jobben
Han skriver blant annet at Celtic har kommet med en henvendelse, men at Godset har gitt beskjed om at treneren er under kontrakt og at skottene ikke får snakke med ham. Dette skal ifølge Nilsen være et forhandlingsutspill.

Videre skriver Nilsen:

«Deila vil selvsagt bli Celtic-manager og har gitt Godset beskjed om dette. Spørsmålet er hva Godset klarer å klemme ut i kompensasjon», hevder han.

Dermed tyder mye på at Celtic kan ende opp med norsk manager i løpet av kort tid. Spennende, mener Bent Uvaag Johansen. Han er leder i Celtics norske supporterklubb og følger Glasgow-klubben tettere enn de fleste.

- Jeg har sansen for ham og det han har gjort i Strømsgodset. Han er den beste coachen i Norge. Men også han har et langt stykke og gå. Han er ikke en trener som har lyktes internasjonalt, sier Johansen til Nettavisen.

- Jeg liker stilen hans, han satser på unge gutter og har en klar filosofi. Han er ryddig og har en plan med det han gjør. Jeg mener det er riktig av Celtic å satse på en ung, fremadstormende manager nå, i stedet for en mer gammeldags type, som Roy Keane. Han har jo uansett takket nei nå.

Tenke nytt?
Han mener likevel at Deila ville vært et noe uvanlig valg for Celtic.

- Celtic pleier ofte å hente managere som er eks-spillere eller har en tilknytting til klubben. Det er en spesiell klubb, men det kan være greit å tenke nytt.

- Hvordan vil skottene reagere på en ukjent nordmann?

- Det er et godt spørsmål. Det er vanskelig å si. De er litt konservative. De kan nok bli skeptisk. Fallhøyden for Deila vil nok bli stor. Den vil bli større for ham, enn en person de kjenner til fra før. Det er helt naturlig med en slik skepsis når de ikke har hørt om han før, mener supporterlederen.

- Hva mener skottene om nordmenn?

- De ser på nordmenn som ryddige, ansvarsfulle og hardtarbeidende. Deila passer på en måte godt inn i Celtic. De prøver å være et spillende lag. Grunnideen er at ballen skal gå langs bakken, selv om det ikke alltid er så lett med tanke på motstanderne i Skottland, svarer Johansen til Nettavisen.

- Stort press
- Hva slags press venter Deila om han får jobben?

- Presset vil bli stort. Hvis han skulle få jobben, og få en dårlig start, vil det fort brenne litt. Det ventes at ligaen skal vinnes og laget skal helst komme seg til cupfinale, også.

- Er dette en mulighet han kan si nei til?

- Nei, jeg kjenner ham jo ikke, men tror han vil vurdere dette seriøst og kan komme til å takke ja. Han har vel større ambisjoner enn å lede Godset. Problemet der og i norsk fotball er jo at du må selge de beste spillerne. Celtic er i en litt annen posisjon. Det er ikke gull og grønne skoger, men det er litt penger til å styrke laget, mener supporterlederen.

Celtics norske supporterklubb teller i dag rundt 200 medlemmer, men Johansen ser ikke bort fra at en Deila-ansettelse vil øke tallene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere