*Nettavisen* Sport.

- Han ville ha en Bentley, men fikk en Toyota

Foto: BEN STANSALL

Ole Gunnar Solskjærs sjef skal vurdere rettslige skritt mot den forrige Cardiff-manageren.

09.01.14 18:55

CARDIFF (Nettavisen): Cardiffs eksentriske eier Vincent Tan (61) skal ifølge The Mirror vurdere å gå til søksmål mot tidligere manager Malky Mackay. Grunnen skal være at han føler Mackay ikke gjorde jobben sin på overgangsmarkedet.

Han ble som kjent sparket fra Cardiff forrige uke, og klubben erstattet ham med norske Ole Gunnar Solskjær.

Mackay og Tan skal ha vært ute av bølgelengde over lang tid, og mye av grunnen skal være Mackays overdådige pengebruk.

Sentralt i konflikten skal danske Andreas Cornelius stå. Cardiff skal ha betalt FC Købehavn over 70 millioner kroner for den 20 år gamle dansken, inkludert 15 millioner i såkalt «sign on fee» og en godt lønnet femårskontrakt til verdi av over 100 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nick Potts

Cornelius har på syv kamper ennå ikke scoret for Cardiff, og stempelet som flopp begynner å henge over den storvokste dansken.

- Fikk en Toyoya
Nå skriver The Mirror at Vincent Tan er så misfornøyd med signeringen av Cornelius at han nekter å betale ut kompensasjonen Mackay skal ha for å ha blitt sparket.

- Mackay fikk beskjed om å kjøpe en Bentley. Han fikk pengene til å hente en topp internasjonal spiller, men Tan føler han kjøpte en Toyota i stedet, sier en kilde nær Tan til avisen.

Tan skal også være misfornøyd med kjøpet av Gary Medel til 100 millioner kroner, et beløp som kan stige til 150 millioner hvis Medel spiller et visst antall kamper.

Ifølge The Mirror skal Tan være villig til å gå til retten for å slippe å betale ut det gjenstående beløpet til Mackay. Han mener han tydelig kan bevise at Mackay ikke har holdt seg til instruksjonene, og derfor ikke har rett til kompensasjon.

Richard Bevan er direktør i den engelske managerforeningen. Han forsvarer Mackay.

- Det er ikke slik at en manager drar ut og signerer spillere på egenhånd. Alle anbefalinger går gjennom styret, og det er på øverste hold man godkjenner å bruke penger på en overgang. Cardiff er intet unntak, sier Bevan.

- Mann for fremtiden
Anders Sigdestad er leder for supportergruppen Scandinavian Bluebirds. Han mener det er for tidlig å avskrive Cornelius.

- Cornelius har ikke fått startet skikkelig ennå. Han har scoret ett mål i en treningskamp, men har utenom det vært litt skadeplaget og brukt litt tid på å komme i gang. Men han er mer for fremtiden tror jeg, sier Sigdestad til Nettavisen.

Tan (61) er blitt beskyldt for å stadig legge seg opp i det sportslige, men Ole Gunnar Solskjær fortalte da han ble ansatt at han har avtalt en klar og tydelig arbeidsfordeling.

- Jeg er blitt forsikret om at jeg får alt sportslig ansvar, sa Solskjær.

- Han er eieren, og ønsker at klubben skal være suksessfull. Jeg hadde et flott møte med ham, og han bekreftet at han ønsker å hjelpe klubben til å bli den Premier League-klubben vi ønsker den skal være, fortsatte nordmannen.

Kontroversiell
Tan er blant Malaysias mest fremgangsrike businessmenn, og har eid Cardiff siden oppkjøpet i 2010. Cardiff-eieren har senere innrømmet at han ikke kunne noe om fotball da han kjøpte det walisiske laget, og den manglende kunnskapen har kommet godt til syne.

I 2012 skal han blant annet ha kritisert keeper David Marshall for å ikke ha scoret noen mål i løpet av sesongen. Samme år så han Mark Hudson score mot Derby fra egen halvdel, og skal derfor ha instruert Cardiff-spillerne om å skyte mer fra midtstreken.

- Det er slik man scorer mål, skal han ha sagt, ifølge Daily Mail.

Solskjær beroliger dem som tviler på at klubbvalget er rett.

- Jeg vet hva jeg begir meg ut på. Jeg har fått noen tekstmeldinger fra folk som har bedt meg tenke meg godt om, men det er fra folk på utsiden. Jeg er trygg på avgjørelsen, sier Solskjær.

Lørdag får nordmannen sin debut som Premier League-manager når West Ham kommer på besøk til Cardiff City Stadium. Kampstart er 16.00, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

P.S: Nettavisen er på plass i Cardiff hele uken, og kommer tilbake med flere saker både før og etter kampen.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.