RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hangeland kan avgjøre fremtiden selv

FERDIG: Brede Hangeland er fristilt av Fulham.
FERDIG: Brede Hangeland er fristilt av Fulham. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norges landslagskaptein får trolig drøssevis av tilbud, tror ekspert.

Tirsdag kveld ble det klart at Brede Hangeland (32) er fristilt av Fulham.

Den norske landslagskapteinen står dermed fritt til å finne seg en ny klubb i sommer.

TV 2s Premier League-ekspert Kasper Wikestad ble ikke overrasket da han hørte nyheten.

- Det er naturlig at dette skjer med tanke på situasjonen Fulham har havnet i. Hangeland er en spiller som tjener godt, men har en litt nedadgående kurve, sier Wikestad til Nettavisen.

- Hva tror du om fremtiden til Hangeland nå?

- Det blir spennende å se, det handler nok om hva slags motivasjon han har selv. Jeg tror han til en viss grad kan avgjøre fremtiden sin selv, enten han vil til FC København, Tippeligaen eller en Premier League-klubb. Han er nok ikke aktuell for så mange Premier League-klubber, men kanskje et par. Qatar og USA er sikkert også aktuelt, tror Wikestad.

- Er han fortsatt god nok for Premier League i dine øyne?

- Ja, han er en god stopper, men han har hatt en nedadgående kurve, ikke bare denne sesongen, men faktisk de siste tre sesongene. Han har egentlig aldri slitt med skader, men denne sesongen har han i tillegg slitt en del med skader. Han er en god stopper, og har fortsatt et godt rykte, og jeg tror det blir opp til han selv, sier TV 2-kommentatoren.

Viking?
Viking-fansen fikk kanskje vann i munnen da de så at en av klubbheltene er ledig på markedet. Men Vikings daglige leder Arne Larsen Økland vil foreløpig ikke helle bensin på ryktebålet.

- Jeg er på reise og fikk først vite om dette nå, sier Økland når Nettavisen ringer.

- Brede er svært populær i Stavanger og blant våre supportere, men jeg vil ikke si noe mer akkurat nå. Jeg fikk nettopp vite dette, gjentar han.

- Ikke aktuell for Arsenal
Wikestad mener Hangeland fortsatt har god «standing» i England, men at han ikke lenger kan ta seg mål av å spille for en toppklubb, hvis han ønsker å spille Premier League-fotball.

- Han har vært kaptein i Premier League over flere sesonger, og det er klart han har en god «standing». Men han er ikke aktuell for Arsenal lenger, slik han var for noen sesonger siden. Han har hatt en dalende kurve, men har fortsatt masse i seg, sier Wikestad.

Fulham rykket som kjent ned fra Premier League denne sesongen.

- Nå har man muligheten til å samles i bånn og gjøre en opprenskning, og da er det kanskje naturlig at man tar det valget. Fulham har på en måte råtnet litt på rot, og har mange eldre spillere som tjener bra. Samtidig har de et veldig godt akademi, med mange unge spillere som allerede har prøvd seg. Nå kan de sette inn unge spillere med langt lavere lønn, og det er veldig naturlig (at Hangeland forsvinner), sier Wikestad.

Den norske midtstopperen skrev under for Fulham i 2008, og var Roy Hodgsons første signering som manager for londonklubben.

Takker for innsatsen
Hangeland har spilt 272 kamper for Fulham, og fikk sin debut i 0-0-kampen mot Bolton i januar 2008.

- Klubben vil takke Brede for seks og et halv år med dedikasjon, og vi ønsker ham alt vel i fremtiden, skriver klubben i pressemeldingen.

P.S: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har ikke besvart Nettavisens henvendelser tirsdag kveld.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere