- Hannover vil ha Bakenga

Foto: Ned Alley/Scanpix

Tyske «Kicker» hevder at Bakenga kan bli lagkamerat med Moa og Henning Hauger.

12.12.11 13:08

Mushaga Bakenga er utvilsomt et av Norges største fotballtalenter.

19-åringen scoret 12 mål på 13 kamper fra start for Rosenborg denne sesongen, og nå skal spissen være i søkelyset til Hannover, melder det tyske fotballmagasinet Kicker.

Mister Konan Ya
Kicker mener å vite at Bakenga står høyt på ønskelisten til Hannover-trener Mirko Slomka, som lenge har jaktet en angrepsforsterkning.

Hannover mister Didier Konan Ya til Afrikamesterskapet i januar og februar, og Bakenga skal være attraktiv på grunn av hans lave alder, norske pass og ferdighetsnivå.

Om Bakenga ender opp i Hannover, blir han lagkamerat med Mohammed «Moa» Abdellaoue og Henning Hauger, som allerede tjener til livets brød i den tyske storklubben.

Bakenga signerte denne sesongen papirer som binder ham til Rosenborg ut 2014, men Kicker vurderer prisen hans til å ligge på cirka to millioner euro, eller 15,3 norske millioner kroner.

- Ønsker å bli værende
19-åringen ble lenge koblet bort fra Rosenborg før han skrev under ny kontrakt denne sesongen, og i et intervju med Nettavisen tidligere i år uttalte han at han ønsker å bli værende i Trondheim.

- Jeg har fullt fokus på Rosenborg. Jeg trives her, og så lenge klubben kan utvikle meg videre, vil jeg være her, sa Bakenga.

Mushaga Bakenga var hemmelighetsfull da Nettavisen var i kontakt med ham mandag.

- Jeg må nok kjøre den kjedelige «ingen kommentar», skriver Bakenga i en tekstmelding til Nettavisen.

Hannover-trener Mirko Slomka avslår høflig overfor Nettavisen å kommentere ryktene.

- Det er som du sier, det er rykter, og vi kommentarer aldri rykter, sier Slomka via sin pressesjef til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.