*Nettavisen* Sport.

- Håper å overraske både meg selv og andre

Foto: Per Heimly / ComeOn

John Carew har dempede forventninger til sin nye karriere.

05.07.13 11:09

Natt til fredag kom Nettavisen med nyheten om at John Carew er blitt ambassadør for et utenlandsk spillselskap, nærmere bestemt det unge selskapet ComeOn.

Den toårige avtalen innebærer også at John Carew får prøve seg på et for ham nokså ukjent felt: Poker.

Mens John Arne Riise har kost seg i Las Vegas og deltagelse i World Series of Poker denne uka, reiser John Carew nå over for å være med i selve hovedturneringen, her hjemme kjent som verdensmesterskapet i poker.

Lite erfaring
Dette er store saker. Mellom fem og ti tusen deltakere, deltakeravgift på 60.000 kroner og en førstepremie på rundt 50 millioner kroner er det vanlige tall i poker-VM.

Turneringen tiltrekker seg også en rekke internasjonale kjendiser. Ray Romano, Tobey Maguire, Shannone Elizabeth og Jason Alexander er blant gjengangerne på deltakerlisten.

- Det blir spennende. Jeg har spilt litt før, men ikke stort. Det har vært mer sosialt tidligere, selv om jeg også har spilt litt online, sier Carew til Nettavisen.

Han er nok ikke like hektet på poker som skistjernen Petter Northug, som tidligere har imponert stort i poker-VM. Carew har derfor fått hjelp i forberedelsene til mesterskapet i Las Vegas.

- Jeg har snakket med en kar som er en god, norsk pokerspiller og fått noen tips. Folk tenker på forskjellige måter, og det er forskjellige måter å tenke på i forskjellige mesterskap.

Flere turneringer
Det antas at vinneren av poker-VM også i år vil få om lag 50 millioner kroner i prispenger. Konkurransen er naturligvis beinhard. I fjor var det 6598 deltakere med. Da ble norske Elisabeth Hille nummer 11 og fikk 3,6 millioner kroner i prispenger.

Ingen nordmenn har noensinne vunnet hovedturneringen i VM, men tre har vunnet mindre VM-turneringer. Thor Hansen har gjort det to ganger, mens Sigurd Eskeland og Anette Obrestad har gjort det én gang hver.

- Hva skal til for at du vil være fornøyd med egen innsats i poker-VM?

- Det er vanskelig å si. Det er første gang jeg er med der. Det er ingen vits i å legge stort press på meg selv. Jeg håper å overraske både meg selv og andre, sier Carew til Nettavisen.

Carew regner med å representere ComeOn i flere pokerturneringer senere i år.

- Ja. Jeg kommer nok til å være til å være med på et par-tre stykker til, mellom august og september, på European Poker Tour, men vi har ikke bestemt hvilke.

Snart legalisert?
Pokerturneringer med pengeinnsats kan for øvrig snart bli lovlig også i Norge. Geir Egholm vant nylig over myndighetene i Borgarting lagmannsrett, der han sto tiltalt for å arrangere ulovlig lykkespill. Retten konkluderte med at poker er et ferdighetsspill, i alle fall i turneringsform, og dermed er det heller ikke ulovlig å satse penger.

Saken havner trolig i høyesteretten. Ender den opp med samme utfall der, kan pokerentusiaster snart spille lovlig på norsk jord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.