*Nettavisen* Sport.

- Håper at han ikke får dømme mange sånne kamper

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX

Tromsø fortviler etter kontroversielle straffer, rødt kort og exit fra Europaligaen. Nå blir det spillersalg.

28.08.09 08:52

TROMSØ - ATHLETIC BILBAO 1-1 (3-4 totalt): To tvilsomme straffespark bidro til å sende Tromsø ut av Europaligaen. Det første kom i Bilbao forrige torsdag, det andre kom på Alfheim i returkampen.

Gjestene fra Spania var store favoritter før disse oppgjørene, men hadde torsdag kveld mer enn nok med å forsvare seg mot Morten Moldskred og hans lagkamerater, som nok en gang spilte glimrende fotball. .

Likevel klarte spanjolene seg unna med 1-1 og 4-3-seier sammenlagt. «Gutan» ledet både 1-0 og 2-1 i bortekampen mot Athletic Bilbao, men tapte til slutt 2-3 i Spania.

- Jeg håper at dommeren ikke får dømme så mange sånne kamper, sier en svært skuffet Tore Reginiussen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Utvist på overtid
Kampen tok en dramatisk vending i sluttminuttene, da Athletic Bilbao-spilleren Yeste spaserte av banen i et svært bedagelig tempo, noe som irriterte Sead Ramovic så mye at Tromsø-keeperen løp bort til ham for å dytte ham opp i andregir.

Det likte ikke dommer Tony Chapron fra Frankrike, som valgte å trekke opp det røde kortet.

Tanken var god fra Ramovic sin side, og frustrasjonen var forståelig, men dette bidro bare til å hjelpe Athletic Bilbao med å hale ut tiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Gjestene fra Bilbao tok ledelsen ti minutter etter pause, da dommeren mente at Miika Koppinen handset i straffefeltet. Javi Martinez var iskald fra ellevemetersmerket og scoret sikkert.

- Ballen går i hofta og er riktignok borti hånda, men jeg synes det er en billig avgjørelse. Hva faen skal jeg gjøre? Skal jeg kappe av hånda, eller? sier en frustrert Koppingen til TV 2 Sporten.

Det var et hardt slag for Tromsøs tapre krigere, som i det første møtet med Athletic Bilbao følte seg urettferdig behandlet da spanjolene fikk straffespark. Kevin Larsen fastslo senere overfor Nettavisen at straffesparket kom etter filming.

- Jeg synes at begge straffene er helt feil. Det er litt kjedelig at vi skal få to straffer mot oss. Jeg vet ikke, det er kanskje sånn med små lag at man ikke får noe gratis, sier Reginussen til Nettavisen.

Moldskred imponerte
Morten Moldskred storspilte gjennom hele returkampen og la innlegget til Sigurd Rushfeldt da veteranspissen utlignet til 1-1 med en imponerende heading. Rushfeldt var i duell med en Bilbao-forsvarer, men klarte likevel å heade ballen i en stor bue over Gorka Iraizoz.

Målet ga selvfølgelig Tromsø gnisten tilbake.

Tommy Knarvik kom flere ganger til avslutninger fra langt hold, men dessverre var ikke hans normalt svært gode skuddfot i toppform denne kvelden.

Et kvarter før slutt ble Miika Koppinen avblåst for å ha blitt berørt av den spanske målvakten, som bommet med en utboksing. En direkte feilaktig avgjørelse av den franske kamplederen.

- Han har ikke vært direkte god, den franske dommeren, konstaterte TV 2 Sumos kommentator Frode Olsen.

To minutter senere kunne Reginiussen ha gitt Tromsø ledelsen i både kampen og oppgjøret sammenlagt, men headingen hans gikk like til side for mål.

- Jeg synes at vi burde ha vunnet. Vi burde ha klart å komme oss videre. Sånn vi spilte i dag føles det ufortjent. Vi slipper ikke dem til mange sjanser, vi har mye ball og skal være veldig fornøyd medk ampen spillemessig. Men det er en fattig trøst når man ikke går videre, konstaterer Reginiussen.

Les også: Real Madrid møter AC Milan i Champions League

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Exit betyr spillersalg
Et avansement til gruppespillet er ifølge Nordlys verdt minst 15 millioner kroner. Det er identisk med det antall millioner kroner som Tromsø ønsker å kutte på utgiftssiden. Derfor ligger det nå an til at klubben vil selge en eller flere av sine største profiler.

Tore Reginiussen, Ruben Yttergård Jensen og Morten Moldskred er blant dem som kan forsvinne.

- Det er helt klart at denne kampen vil påvirke situasjonen vår i forhold til det. Går vi videre, vil vi strekke oss for å beholde alle spillerne med videre, og gjerne forsterke for å stå best mulig rustet. Skulle vi bli slått ut, kan det være enklere å akseptere bud som er store nok, sa sportsdirektør Morten Kræmer til Nordlys før torsdagens kamp.

Everton var på plass på Alfheim, trolig for å kikke nærmere på Tore Reginiussen. Klubben solgte nylig Joleon Lescott til Manchester City og er på utkikk etter en midtstopper, selv om klubben kort tid før avspark på Alfheim sikret seg Sylvain Distin fra Portsmouth.

Overgangsvinduet stenger for øvrig 1. september.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag