*Nettavisen* Sport.

- Håper de undervurderer oss

- Jeg håper inderlig de undervurderer oss, sier Mons Ivar Mjelde før kveldens kamp mot Deportivo La Coruna.

18.09.08 08:22

(iBergen.no) - De skal kun ha sett oss i to kamper, de mot Marseille. Jeg håper de ikke har gjort hjemmeleksen sin og at de undervurderer oss, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde. I kveld skal det som fremstår som restene av en sesong reddes med et godt utgangspunkt for Brann foran returmøtet mot det spanske storlaget Deportivo La Coruna.

Les mer om Deportivo-kampen i Henriks Syn: Flauere enn 8-0 i Molde.

Slo Real Madrid
- Vi går for å vinne kampen og gjør vi først det så vet vi aldri, det hadde vært fint med to mål å gå på. Jeg føler ikke etter det jeg har sett at dette laget er like godt som Marseille var, men bevares det er et stort fotballag dette også. Det som er viktig for meg er at de ikke virker like gjennombruddshissige, men de er svært fotrappe og har god kontroll langs bakken.

- Mot Marseille var du opptatt av motstandernes enkeltspillere, finnes det lignende spillere her?

- Jeg ser ikke det. Det er mer jevnt godt. De slo Real Madrid hjemme i åpningen så det er ikke noe dårlig lag. Så tapte de borte mot Villareal 1-0 i en kamp der Villareal hadde syv eller åtte store sjanser.

Les mer: Glissent på storkampen.

Hørt om Karadas
For dem som så Villareal mot Manchester United på Old Trafford (0-0) onsdag kveld senker ikke det forventningene til Coruna. Villareal er et europeisk topplag.

Coruna-treneren Miguel Angel Lotina kjente ikke til noen av Brann-spillerne. «Jeg har hørt om han fra Benfica» (Karadas - som ikke spiller). Han innrømmet videre at norsk fotball i Spania kun er kjent gjennom Uefa-konkurransene og at norsk liga ikke er noe de følger tett, men at han vet Brann ble norske mestre i fjor og at de som det fortjener respekt.

- Skal vi vinne hjemme må vi være mindre opptatt av motstanderen og mer opptatt av vårt eget spill, men vi kan ikke opptre dumt, sier Mjelde som tror han vil stå høyere enn han gjorde mot Marseille.

Erik Huseklepp får en ny mulighet som spiss sammen med Armann Bjørnsson som i følge Mjelde er blitt reddet av en magesjau.

- Han fikk omgangssyke og tok av noen kilo og plutselig var han der, ler han.

Skadesituasjonen er «god» den
Det er ingen tvil om at Brann kjenner sitt forte i kveldens kamp. Det er luftstyrken på dødballer. Vi har to meget gode innleggere på laget. Petter Vaagan Moen treffer godt nå. Og den andre?

- Han tar alle dødballene på landslaget sitt. Han er ikke så verst han heller, sier han og tenker på Rudi Austin. Den 23-årige Jamaica-importen får sin debut fra start på Stadion i kveld. Om det blir med Gylfi Einarsson eller Tijan Jaiteh er mer usikkert.

- Vi fikk et løft mot Viking og vil ri på det. Skadesituasjonen er bedre enn på lenge, lyver Mjelde til de spanske journalistene som har fått tolket BA og spør om det er riktig at Azar Karadas, Eirik Bakke, Demba-Nyrén, Hassan El-Fakiri og landslagskeeperen Håkon Opdal alle er ute. Det var alle de hadde hørt om før de kom til Bergen.

- Ja, ingen av dem er aktuell, sier Mjelde.

- Hvis dette er en god skadesituasjon, hvordan har den vært når den er dårlig, spør en undrende spansk kollega oss.

Branns trolige lag: Kenneth Udjus - Bjørn Dahl - Kristjan Ørn Sigurdsson - Olafur Ørn Bjarnason - Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli - Gylfi Einarsson - Rudi Austin - Petter Vaagan Moen - Armann Bjørnsson - Erik Huseklepp

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.