*Nettavisen* Sport.

- Håper han blir viktig

Foto: AFP/Scanpix

Erik Nevland har signert for Premier League-klubben Fulham. Det bekrefter spillerens agent.

28.01.08 19:40

- Jeg kan bekrefte at Erik signerte kontrakten med Fulham rundt klokken 17.00 i dag, sier Nevlands agent Torgeir Knudsen til Nettavisen.

Dermed har Nevland bestått den medisinske testen, og blir kollega med Brede Hangeland, som tidligere i januar også signerte for London-klubben.

30-åringen ankom London mandag morgen, etter at Fulham og Nevlands tidligere klubb, FC Groningen ble enige om en overgangssum. Denne skal være i størrelsesorden 2 millioner pund.

Håper han blir viktig
Knudsen forteller at Nevland er tilfreds med overgangen.
- Han er godt fornøyd med avtalen, og håper og tror selv at han kommer til å bli en viktig spiller, sier agenten.

Erik Nevland og London-klubben forhandlet ferdig den personlige kontrakten i forrige uke. Nevlands agent ønsker ikke å si noe om hva de ulike punktene i avtalen går ut på.

Hjertet utenpå
Nyansatt manager i Fulham, Roy Hodgson, har en stor oppgave i å redde klubben fra nedrykk. Han signerer nå sin andre nordmann til spillerstallen med kun noen ukers mellomrom.

– Han (Nevland) er en særdeles god spiss og det var ikke uten grunn at Alex Ferguson hentet ham til Manchester United for ti år siden. Han spiller med hjertet utenpå drakten, og det er slike spillere vi trenger, sa Hodgson da Nevland ble presentert på en pressekonferanse på Craven Cottage mandag.

Sa opp som kaptein
Overgangen har ikke vært problemfri. Fulham har kommet med flere bud på Nevland. FC Groningen ble først tilbudt 890.000 pund, men avslo både det og et forbedret bud på 1,5 millioner pund.

Nevland ble så skuffet over det som så ut til å bli et mislykket forsøk på å komme til Premier League, at han leverte inn kapteinsbindet i FC Groningen. Først da London-klubben betalte over dobbelt så mye som de først hadde planer om, ble overgangen klar.

Nevland vil ikke rekke tirsdagens ligakamp mot Bolton. Det vil imidlertid Brede Hangeland, som nå altså er klart for sin debut.

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag