RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper jeg slipper å krige

VIL KONTROLLERE: Vegard Forren vil at Norge skal kontrollere søndagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan.
VIL KONTROLLERE: Vegard Forren vil at Norge skal kontrollere søndagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Vegard Forren er klar for å skape trøbbel. Men håper å unngå det.

Mot Estland ble Vegard Forren flyttet fram på banen da Norge jaget utligning. Midtstopperen håper han får bli bak i søndagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan.

- Er det fem minutter igjen, og vi trenger et mål, så går jeg gjerne fram for å krige litt og skape trøbbel for dem, men jeg håper å slippe det. Det beste er om vi leder og jeg kan ligge bak og kontrollere, sier han til NTB.

Alternativ trening

En uke før cupfinalen håper Molde-spilleren å avslutte landslagssesongen med tre nye poeng. Etter en dårlig start fikk Norge sving på sakene i oktoberkampene.

- Vi må fortsette å ha samme fokus og innsats i det defensive arbeidet, være tette og kompakte. Er vi det så får vi overganger og kontringer, og da er vi gode, sier Forren.

Han trente alternativt et par dager etter Estland-kampen onsdag, men avkrefter at det er noen fare for innsatsen søndag kveld.

- Jeg har hatt en hevelse på vristen som var litt sår, men det er ikke noe farlig.

Forren er den eneste som har vært i troppen i alle 15 kamper siden Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef for et drøyt år siden, fire på benken og 11 (blant dem de sju siste) på banen fra start. Det har vært både opp- og nedturer, men den siste tiden har pilen pekt oppover. Stort sett, iallfall.

Vekker

- Vi fikk det ikke helt til mot Estland. Vi hadde sjanser til å score, men utnyttet dem ikke. Forhåpentligvis sparte vi kruttet til søndag, sier han.

Det er ingen dårlig egenskap å vinne de viktige kampene. Norge spiller søndag for sin tredje seier på fire EM-kvalifiseringskamper i høst, men har bare én seier på de åtte øvrige kampene i år.

- Vi ønsker å vinne alle kamper, men det kan ha vært positivt at vi mot Estland fikk se klart at vi må heve oss, mener Forren.

Han vil ikke si noe bastant om hvor stor risiko laget bør ta for å jage seier om det skulle stå uavgjort mot slutten av annen omgang.

Strenger

- Vi vil gjerne ha tre poeng, men vi må også huske at ett poeng borte ikke er så verst. Aserbajdsjan er et lag vi skal kunne slå, og det er det vi går for. Vi kommer nok til å angripe, men vi bør heller ikke tømme oss helt i jakten på mål, sier han.

De mange kampene hvor Norge har kommet under og måttet jage har gitt nye strenger å spille på offensivt.

- Ja, de har det. Det er en grunn til at hver mann i troppen er med. Vi har forskjellige ferdigheter og kvaliteter, og vi vet at vi har folk både på banen og benken som kan gjøre en forskjell. Det er en stor og sterk gruppe, sier Forren. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere