RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper NFF bruker fornuft

Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Jo Tessem ber fotballforbundet unngå å gjøre Lyn til et eksempel.

Ærverdige Lyn var en av de første fotballklubbene som ble stiftet i Norge, og med to seriemesterskap og åtte cupmesterskap er de også en av fedrelandets mestvinnende. Det hjalp lite da de på forsommeren ble slått konkurs etter å ha blitt økonomisk vanskjøttet i mange år.

Nå satser Oslo-laget på å slå seg tilbake.

Ønsker Lyn i tredjedivisjon
Riktignok er de for tiden bare nummer tre i norsk sjettedivisjon, men spørsmålet er hvor Fotballforbundet vil plassere den tradisjonsrike klubben kommende sesong. Den gamle Lyn-helten Jo Tessem mener at valget bør være enkelt for de høye herrer i Sognsveien.

- Tredjedivisjon.

- Det er en fantastisk godt organisert klubb, har mange spillere på aldersbestemte landslag, og med all respekt, de er altfor gode til å bli plassert lenger ned enn det, sier Tessem til Nettavisen.

Frykter Lyn må starte i bunn
For tiden diskuteres det i fotballforbundets korridorer hvor Lyn nå skal plasseres neste sesong etter konkursen midtveis i Adeccoligaen, og å starte med Oslo-laget nederste i seriesystemet skal være ett av alternativene. Tessem er bekymret for at dette skal bli en prinsippsak for NFF, og at de mange og lovende Lyn-spillerne er de som skal bli skadelidende.

- Nå er det viktig at fotballforbundet tar til fornuft, de har muligheten for å bestemme noe slikt - og da bør de bare gå inn og si at Lyn skal spille i neste års tredjedivisjon, ferdig med det.

- I verste fall kan de komme til å si at man ber klubben starte på nytt i åttendedivisjon og må spille seg opp derfra, og noe sånt hører jo ikke hjemme noe sted.

Mener NFF må ta deler av ansvaret
Den gamle Englands-proffen, som søndag gjør et nostalgisk enkampscomeback for Lyn i sjettedivisjon, mener nemlig at NFF også selv må ta noe av skylda for den situasjonen som har oppstått i år.

- Det er ikke NFFs feil at det ble som det ble i år, men man får være mer varsom med å dele ut profflisens i framtida. Lyn kan heller ikke ta all skylda for at de ble slått konkurs, her har det også vært forhold utenfor deres kontroll, mener Tessem.

- Tenk på talentene
Han ber også fotballforbundet huske hvem de er til for.

- Lyn er blitt straffet nok nå, så får fotballforbundet stikke fingeren i jorden og plassere klubben på det nivået de hører hjemme.

- NFF skal ta vare på norsk fotball, og passe på at vi ikke mister de talentene landet produserer. Da får de også bruke makta si, og sørge for at Lyn blir plassert i neste års tredjedivisjon, sier en meget bestemt Jo Tessem til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere