Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper noe slik aldri skjer igjen

Foto: Stian Lysberg Solum/scanpix
Sist oppdatert:
Etter ydmykelsen mot FFK gjorde flere Hønefoss-spillere noe som ble dårlig mottatt.

1-4 sto det etter nitti minutter på AKA Arena søndag. Fire til gjestene fra Fredrikstad og bare ett til hjemmelaget Hønefoss.

Spillerne i Ringerike-klubben var naturlig nok skuffet. Ikke bare hadde de tapt kampen, men de hadde etter alle solemerker også tapt muligheten til å få spille på det øverste nivået neste år.

Reaksjonen? Halve laget strøk rett i garderoben etter kampslutt, mens et sultefôret hjemmepublikum sto igjen på tribunen.

Hønefoss-fansen har blitt godt vant med svake prestasjoner i år, men forventet nok likevel en takk fra byenes beste for at de hadde møtt opp og holdt motet oppe i den viktige kampen.

Oddstips til kampen: Fredrikstad misser aldri i kveld

- Vi tar selvkritikk
Det fikk de imidlertid ikke. I hvert fall ikke fra alle spillerne på Hønefoss. Og akkurat dette mener kaptein Frode Lafton at klubben og spillerne må ta selvkritikk på. Altfor dårlig, mener han.

- Det tar vi absolutt selvkritikk på. Jeg var en av dem som var borte og takket fansen etter kampen, men det er ikke bra når sånne ting skjer og bare 50 prosent av spillerne er borte og takker. Supporterne har vært gjennom en lang og tøff sesong med oss, så dette er noe vi tar selvkritikk på, og jeg håper noe slik ikke skjer igjen, sier Lafton til Nettavisen.

- Men det er også viktig å huske på at i slike situasjoner så er det de som har vært utpå der og spilt som har det verst. Noe sånt som dette har heldigvis ikke skjedd ofte, sier kapteinen.

- Mange tror det er kjørt
Onsdag kveld ble det også rapportert i flere medier at Fredrikstad enn så lenge ikke hadde solgt en eneste billett til bortetribunen foran returmøtet med Hønefoss i kvalifiseringen torsdag.

Østfold-laget hadde forventet å selge mellom 300-400 billetter til Hønefoss-supportere, men har nå nedjustert disse forventningene betraktelig. Lafton tror det første møtet kan være årsaken.

- Ja, det er ikke tvil om at med bakgrunn av resultatet i den første kampen er det mange som tenker at dette er kjørt, sier han.

- Det må vi ta konsekvensene av, men jeg tipper det dukker opp folk fra Hønefoss. Etter det jeg har fått med meg så er det mange av fansen som nå har ristet av seg den verste skuffelsen og tenker: «Jeg skal jammen meg reise å støtte laget i den siste kampen også». Vi skal i hvert fall gjøre vårt, og jeg tror det kommer folk, sier den svært så rutinerte Hønefoss-legenden.

- Humøret er tilbake
Lafton forteller at tapet mot Fredrikstad også gikk hardt inn på spillerne, og at stemningen de første dagene etter ikke var på topp.

- Det var veldig tungt psykisk etter kampen, og søndag og mandag gikk mest med til restitusjon.

- Men nå er humøret på plass igjen, og kommer du utenfra vil du tydelig se at dette er et lag som har vilje og tro på at dette kan gå.

Nå håper Lafton på revansje.

- Ja, vi har finpusset formen de siste dagene, og er klare mentalt. Vi ser fram til å få revansje, sier veteranen.

Kampen mellom Fredrikstad og Hønefoss kan du følge minutt for minutt i Nettavisens livestudio fra 20.00!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!