*Nettavisen* Sport.

- Håper på å få debutere

Foto: Pa Photos

Rosenborgs Borek Dockal vil gjerne gå rett inn på laget mot Molde.

06.08.11 14:29

Fredag ettermiddag kunne Rosenborgs sportslige leder, Erik Hoftun, stolt presentere klubbens nye midtbanestjerne.

Søndag kveld kan tsjekkeren få sin debut i Tippeligaen mot serieleder Molde.

– Det er selvfølgelig opp til treneren å ta ut laget, men jeg håper å debutere på søndag, og jeg kan gjerne spille fra start. Jeg har trent godt i serieoppkjøringen i sommer, og forrige helg spilte jeg en god kamp for Liberec hjemme i Tsjekkia, sier Dockal til Aftenposten.

Dockal har signert en kontrakt som binder han til Trondheims-klubben ut 2014 og er klar på at han også vil spille i Europa - for Rosenborg.

– Jeg tror dette blir en bra sesong for meg, fordi jeg er i veldig bra form etter sommeren. Jeg håper Rosenborg kan kjempe om tittelen i serien, og at vi kvalifiserer oss til Europaligaen. Å spille i Europa er en stor del av grunnen til at jeg valgte Rosenborg, sier Dockal.

Den tsjekkiske U21-kapteinen skal for øvrig spille med trøye nummer 25 i Rosenborg.

Oppdatering: Lørdag ettermiddag bekrefter Rosenborg-trener Jan Jönsson overfor rbk.no at Dockal og Mohammed-Awal Issah begge vil spille fra start.

- Slik det ser ut nå så er det duket for både Issah og Dockal fra start ja, sier Jönsson til RBK.no.

Han tror ikke at det vil være noe risiko med å la begge de nyinnkjøpte få starte.

- Nei det vil jeg ikke si. Vi vet jo hva han står for og han forsterket det gode inntrykket på trening i dag. Samtidig har vi et tett matchprogram som gjør at det er greit å rullere litt, sier treneren.

Både Mikael Dorsin og Daniel Fredheim holm er ute med karantene. Alejandro Lago erstatter trolig førstnevnte som venstreback. ¨

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.