RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper på VM-stjernene

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
Og det ønsket kan Magne Hoseth få oppfylt neste uke.

MOLDE (Nettavisen): Med de største stjernene værende hjemme i Stuttgart slo Bundesliga-klubben Molde 3-2 og gjorde at utgangspunktet for Molde blir knalltøft foran returoppgjøret på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart.

Likevel håper Magne Hoseth at Stuttgart vil stille med VM-stjernene i returoppgjøret.

- Jeg håper de stiller med VM-spillerne i bortekampen. For det første er det artigere å møte de beste spillerne, men samtidig tror jeg VM-stjernene ikke er i matchform, noe som gir oss større muligheter der nede, sier Hoseth.

Og ifølge Stuttgart-trener Christian Gross er det store sjanser for at Hoseth får ønsket sitt oppfylt.

- VM-spillerne er tilbake fra en tre ukers ferie og er disponible til hjemmekampen mot Molde. Vi er midt i sesongoppkjøringen, så det er viktig at disse spillerne får den matchingen de behøver. Jeg vil stille mitt beste lag i returoppgjøret, sier Gross.

Ingen frykt
Det betyr at Hoseth kan møte Serdar Tasci, Cacau, Khalid Boulahrouz og Sami Khedira på motsatt banehalvdel i Stuttgart. Kanskje den største stjernen, Sami Khedira, kan Molde slippe å møte, siden en overgang til Real Madrid er nært forestående.

- Vi må ta det som en opplevelse. Det kommer til å bli full trøkk på tribunen, siden det er deres første kamp hjemme i sesongforberedelsene.

- Men vi kan ikke gå ut å frykte de. Et tidlig mål fra oss vil gjøre tyskerne stresset, sier Hoseth.

Også Molde-trener Kjell Jonevret har ikke gitt opp håpet om avansement i Europaligaen.

- Vi skal ikke gi opp. Vi er ikke slått ut på forhånd og vi må gi det et forsøk med å angripe i returen. Om vi ryker ut, skal vi gjøre det med flagget til topps, sier svensken.

Merkelig scoring
Etter 27 minutter viste Stuttgart hvor viktig det er å være effektiv om du skal hevde deg i internasjonal fotball. Etter at Molde spilte godt og produserte enkelte farligheter, satte italienske Christian Molinaro opp tempoet og forserte ned sin venstreside. Molinaro driblet av høyresiden til Molde, kom seg ned til dødlinjen og la inn til midtbanespiller Sebastian Rudy som kom stormende inn i sekstenmeteren til Molde og plasserte ballen sikkert i mål.

I det 65. minutt utlignet Molde etter en merkelig scoring av en oppofrende Mattias Mostrøm. Baye Djiby Fall tverrvendte på åtte meter og skjøt ballen i Stuttgart-keeper Sven Ulreich, som avklarte rett på Mostrøm. rimelig heldig scoring etter oppofrende spill av Mattias Mostrøm.

Ti minutter etter Molde-utligningen satte midtbaneeleganten Zdravko Kuzmanovic inn 2-1 for Stuttgart på et godt utført frispark. Med største selvfølgelighet curlet Kuzmanovic frisparket rundt en svakt oppsatt Molde-mur og i Lillebakks venstre hjørne.

Svakt MFK-forsvar
Kun to minutter senere sørget Magne Hoseth for at Molde igjen var likt med det tyske laget. Hoseth driblet seg fri i sekstenmeteren og plasserte ballen i mål med høyrefoten.

I det 82. minutt fikk Stuttgart en lettkjøpt scoring etter svakt forsvarsspill av hjemmelaget. Stefano Celozzi la inn fra høyrekanten og der et avventende Molde-forsvar ventet forgjeves på at Molde-keeper Knut Lillebakk skulle komme ut og plukke ballen, snek innbytter Martin Harnik seg inn på bakerste stolpe og headet ballen rolig til 3-2-seier for Stuttgart.

Bekymret Jonevret
For Molde-trener Kjell Jonevret fortsetter de defensive bekymringene ved at lagets hans slipper inn enkle baklengsmål.

- Frisparkmålet var en bom fra vår side. Der skal en spiller gå ut og forstyrre frisparkskytteren. Det er avtalt med spillerne på forhånd. På 2-3-målet står både keeper og forsvarsspillerne på hælene. Det blir for enkle mål, sier Jonevret.

- Det er små, individuelle feil som gjør at vi slipper inn så mange baklengsmål. Det blir noe nytt for hver kamp. Jeg kan ikke gjøre så mye mer enn å gjøre laget og spillerne oppmerksomme på feilene som blir gjort defensivt, sukker Jonevret til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere