*Nettavisen* Sport.

- Håpet av hele min sjel at FFK rykket opp

Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

Sarpsborg-treneren om den ekstreme rivaliseringen med Fredrikstad.

07.03.11 12:34

- Alt Fredrikstad har, har de fra oss, sa lederen for Fossefallet, Sarpsborgs supporterklubb, til Nettavisen for et drøyt år siden.

- Sarpsborg ble grunnlagt i år 1016. Noen hundre år senere, i 1567, brant byen ned i den nordiske sjuårskrigen. Da byen ble bygd opp igjen, så flyttet folk nedover elva. Det ble satt opp det vi i dag kan kalle en brakkeby. De som ikke flyttet tilbake, de ble til Fredrikstad.

- På begynnelsen av 1700-tallet, der Borregaard ligger nå, var det så et leirras. Alt av treverk som sto der raste nedover. Der treverket stoppet bygde de gamlebyen. Fredrikstads stolthet er altså bygd på søppel fra Sarpsborg. Rett og slett, fortsatte han.

Men la det være klart med en gang. Mens deler av fansen sikkert vil være ekstremt opptatt av hvordan Sarpsborg gjør det i forhold til Fredrikstad i Tippeligaen i 2011, så er ikke treneren for Sarpsborg særlig interessert i det.

Han bryr seg faktisk ikke.

- Dette er jo en jobb...
Og utelukker heller ikke at han én gang kan komme til å trene de rødhvite rivalene.

- Man skal aldri si aldri, nei. Nå jobber jeg i Sarpsborg. Alt flyter her. Men dette er en jobb. Jeg har ikke noe personlig imot Fredrikstad. Jeg synes knivingen er sjarmerende. Men innad så er de som jobber i Fredrikstad gode kolleger. Det gjelder spillerne, trenerne og ledere.

- Men fansen ville reagert om du dro til Fredrikstad?

- Hvis jeg en eller annen gang ble trener for Stabæk, vil nok noen reagere på det også. Men jeg har ingenting imot Fredrikstad. Før kvalifiseringskampene snakket jeg flere ganger med de i Fredrikstad og jeg håpet av hele min sjel at de skulle rykke opp. Jeg tror nemlig også at den vennskapelige knivingen oss imellom vil gi Tippeligaen en ny dimensjon. Og jeg har sagt det flere ganger - drømmescenarioet i 2011 er at både Sarpsborg og Fredrikstad glir gjennom Tippeligaen med gode resultater. Slik at vi også kan møtes videre i Tippeligaen. Men misforstå ikke. Det er ikke slik at jeg drømmer om å trene Fredrikstad.

HTML EMBED

- Aldri håpet at FFK skulle mislykkes
- Men hvor viktig er det å komme foran Fredrikstad?

- Det er overhodet ikke viktig. Hvis vi for eksempel ender som nummer ni, så er det det samme for meg om det er Fredrikstad eller noen annen som ender på plassen foran. Og skulle de ta sølv eller bronse, da er jeg den første til å gratulere. I fjor, da vi knivet mot hverandre hele høsten, så håpet jeg faktisk ikke en eneste gang at Fredrikstad skulle mislykkes, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag