*Nettavisen* Sport.

- Har aldri ment at null poeng mot Kypros er ålreit

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Men Drillo garanterer ikke at Norge vinner kampen de «alltid» vinner.

16.10.12 19:15

LARNAKA (Nettavisen): Kypros på bortebane har vanligvis vært grei skuring for det norske landslaget i fotball.

3-0-seier i 1988, 3-0 i 1990, 2-0 i 1995 og en jevnere 2-1-seier i 2010. Norge har totalt møtt Kypros syv ganger og vunnet alle.

Drillo forstår at Norge er – og skal være – favoritter, men aner likevel trøbbel når oppgjøret starter.

- Dette er en kamp vi normalt skal vinne, men det er vanskelig. De fleste har hatt trøbbel her nede, og de slo en nasjon som Island helt fortjent. Der var det 7-3 i målsjanser til Kypros, og det er sterkt, sier Drillo til Nettavisen og resten av pressekorpset i varme Larnaka.

- Kan innta førersetet
Før kampen mot Sveits rynket mange på nesen da Drillo uttalte at Norge ikke var avhengige av poeng i kampene mot Sveits og Kypros, så lenge Norge vinner resten av hjemmekampene.

Det ble litt misforstått, mener han.

- Det er noe helt annet å si at vi ikke er avhengige av å ta poeng, enn å si at det er helt ålreit å ta poeng. Jeg har aldri ment at null poeng mot Kypros er ålreit. Vi er ikke hektet av hvis vi får en (smell) mot Kypros, men hvis vi vinner, er det faktisk sånn at vi nesten sitter i førersetet i gruppa, sier han.

Følg kampen live her fra 20.00!

-67 prosent sjanse for seier
Landslagssjefen mener nemlig at tirsdagens motstander er atskillig bedre enn det mange skal ha det til.

- De var uheldige i forrige kvalifisering, med unntak av Portugal-kampen (4-4 red.anm.), det var et ran. De kunne tatt poeng mot oss, og det kunne de ha gjort i et par andre kamper også. Nå er de hakket bedre, advarer Drillo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Fotballprofessoren er kjent for å ha en forkjærlighet for å anslå prosentvise muligheter for hvordan et kamputfall blir. Han er ikke vond å be når han blir spurt om å anslå Norges sjanse for suksess.

- Jeg holder jo oss som favoritter nå da, og sier at det er en 67-68 prosent sjanse for seier. Hvis vi gjør vårt beste og spiller opp mot det vi gjorde mot Sveits, vinner vi. Det er ikke noe automatikk i det, og det er mye vi ikke har kontroll på, som kort og dommeravgjørelser. Selv om vi slipper Kypros til få sjanser, som jeg tror vi kommer til å gjøre, kan vi ikke kontrollere om de scorer på sin første, andre eller tredje sjanse. Det vet man aldri, analyserer landslagssjefen.

- Frykter du noen enkeltspillere på Kypros?

- De har to gode kanter som er både hurtige og driblesterke, og de er flinke til å kontre. På dødball og mot etablert spill skal vi kunne hamle opp med dem, sier Drillo.

Hvis landslaget klarer å gjenskape den samme viljen og det samme trykket som de viste mot Sveits på fredag, blir det en god kveld sett med norske øyne, tror landslagskaptein Brede Hangeland.

- Normalt bør det holde til tre poeng, vil jeg tro, men heldigvis eller dessverre er det ikke sånn i fotball at man alltid får som fortjent. Det er marginer som kan avgjøre, men vi konsentrerer oss om at vår prestasjon er så god som mulig. Hvis prestasjonen blir som den var mot Sveits, skal mye gå galt for at vi ikke vinner, sier Hangeland til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Drillo trakk frem dødballer som en nøkkel til tre poeng mot Kypros. Mot Sveits klarte Norge å skape flere gigantsjanser på dødballer, og tirsdag møter de norske gutta et lag som er antatt svakere enn sveitserne når det kommer til å forsvare dødballer i egen boks.

- Mye skal gå galt
Hangeland tror Vegard Forren og han selv blir sentrale på dødballer mot Kypros – som de var mot Sveits.

- Ja, det kan godt tenkes. Vi hadde veldig god uttelling på dødballene sist, og jeg håper å videre føre det, selv om vi ikke kan regne med å skape så mye som vi gjorde på fredag. Vi så at det er et farlig våpen, og nå skal vi gjenskape det så godt som mulig, sier den storvokste midtstopperen.

De som tror at det var tilfeldig at det ble farlig på dødballer mot Sveits, de tar feil, mener landslagskapteinen.

- Det var faktisk en klar plan på det der, og det fungerte veldig godt i den kampen. Nå får vi se hva Ola (By Rise) og Egil (Olsen) pønsker ut til kampen mot Kypros, avslutter han.

PS: Ifølge TV 2 blir dette Norges startoppstilling:
Rune Almenning Jarstein - Espen Ruud, Brede Hangeland, Vegard Forren, John Arne Riise - Daniel Braaten, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem, Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi - Alexander Søderlund.

Kampen har avspark klokken 20.00 og kan følges i vårt livesenter NaLive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag