RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har aldri møtt et bedre lag

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
- United kan fort vinne hele Mesterligaen igjen, sier Celtic-manageren etter å ha blitt slaktet på Old Trafford.

MANCHESTER UNITED - CELTIC 3-0:

Celtic var sjanseløse på Old Trafford, og etterpå var ikke manager Gordon Strachan i tvil. Han har aldri møtt et bedre lag.

- Jeg vil ikke tippe mot at de vinner hele Mesterligaen igjen.Jeg har aldri møtt et bedre lag. Vi ble rett og slett utspilt. Manchester United må ha spilt en av turneringens beste kamper noensinne, sier han ifølge Daily Mail.

Sentral i det meste som skjedde: Wayne Rooney.

- Det er egentlig umulig å spille mot Rooney når han er som i denne kampen. Han er en spiller i verdensklasse med ti andre klassespillere rundt seg, fortsetter Strachan.

Wayne Rooney fikk sitt gjennombrudd i engelsk fotball da han som 16-åring etablerte seg i Evertons førstelag og ble omtalt som det største spisstalentet i verden.

Ni mål på sju kamper
Rooney ble for alvor kjent da han fem dager før han fylte 17 år senket den regjerende ligamesteren Arsenal og ble tidenes yngste målscorer i Premier League, en rekord han senere har mistet.

Les alt om tirsdagens kamper i Champions League her!

Seks år og to dager senere scoret han 3-0-målet for storklubben Manchester United i møtet med Celtic.

Dette var den sjuende kampen på rad hvor Wayne Rooney scoret minst ett mål. Totalt har han scoret ni mål i denne perioden.

- Jeg gjør det bra for tiden, og jeg håper det vil fortsette. Men jeg synes ikke jeg spilte dårlig i perioden før målene kom, heller. Jeg har alltid hatt tro på meg selv og det jeg har gjort, sier Rooney til Uniteds egen TV-kanal.

Nå kan han feire sin 23-årsdag førstkommende fredag med et stort glis om munnen. Den Croxteth-fødte kraftpluggen har sannsynligvis aldri vært bedre som fotballspiller.

Det passer nok Manchester United bra.

Er du Norges beste manager?
Prøv nettavisen.managerleague.com

Treg seriestart
Rett nok vant United komfortabelt 3-0 over Celtic i tirsdagens Champions League-oppgjør på Old Trafford, og rett nok er United snart klar for avansement til åttedelsfinalene, men i den hjemlige ligaen går det tråere.

United ligger allerede seks poeng bak både Chelsea og Liverpool, og to poeng bak Arsenal, dog med én kamp til gode på rivalene. Men seriestarten er faktisk ikke bedre enn at miniputten Hull sensasjonelt ligger tre poeng foran.

(Artikkelen fortsetter)

Men i Champions Leagues gruppe E er det United og Villarreal som har full kontroll. Begge med sju poeng. Celtic og Aalborg er akterutseilt og står med ett fattig poeng hver.

To offsidemål
Skotsk presse kan med rette vinkle sine kampreportasjer på at Dimitar Berbatov var i offsideposisjon i forkant av både 1-0- og 2-0-målet. Det nekter heller ikke hovedpersonen for.

- Men det er dommeren som dømmer. Sier han at det ikke er offside, så er det ikke offside. Jeg er utpå der for å score mål, og det gjorde jeg i dag. Det var fantastisk å score på Old Trafford igjen, sier Berbatov.

Heller ikke manager Alex Ferguson var veldig opptatt av dommertrioens innflytelse på resultatet.

- Jeg synes resultatet gir et godt bilde av kampen, og viser nivået på det vi driver med. Det kunne ha blitt mer også, men jeg er veldig godt fornøyd med 3-0, fastslår Sir Alex.

Endelig uttelling
Wayne Rooneys scoring var det ingenting galt med. Rooney mottok ballen på 17-18 meter, la den til rette, og plasserte den sikkert nede i Artur Borucs høyre hjørne til 3-0.

Rooney scoret fire mål på de to landskampene til England tidligere denne måneden, og har tre ligamål på seks kamper for United denne sesongen. Det kan dermed se ut til at han er i ferd med å forbedre det ene ankepunktet fotballekspertene har hatt mot ham tidligere.

Han har nemlig aldri tidligere scoret mer enn 16 ligamål på én sesong, og puttet bare 12 forrige sesong, til tross for at Manchester United var Englands beste lag.

Den statistikken kan fort komme til å ryke denne sesongen.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere