*Nettavisen* Sport.

- Har aldri opplevd det Guardiola gjør nå

Foto: Getty Images / All Over Press

Pep Guardiola (42) er glad i detaljer, nesten på grensen til det absurde. Det ga full uttelling i Barcelona, men lykkes han med det samme i Bayern München?

08.08.13 21:14

Alvoret har startet for Guardiola. Allerede før han debuterer som bundesligatrener hjemme mot Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach i fredagens serieåpning, blir spanjolen fulgt med argusøyne.

Gjennom sommeren har Guardiola eksperimentert mye i Bayern. Det har fått enkelte til å rynke på nesen. Bedre ble det ikke av at Bayern tapte 2-4 for erkerival Borussia Dortmund i supercupfinalen forrige måned.

- Det er aldri lett når alle forventer at du skal vinne. Folk tror vi skal vinne 6-0 og 7-0. Det er umulig, sier Guardiola.

Guardiola er kjent for å være besatt av detaljer på treningsfeltet. Han er svært aktiv med spillerne sine og vet akkurat hvordan han vil ha det.

- Jeg har aldri hatt en trener som har gjort så mange endringer før, sa spissveteran Claudio Pizarro (34) nylig.

Trofégrossist
Guardiola er under et enormt forventningspress. Forrige sesong kjørte Bayern over alt og alle på sin ferd mot en suveren trippel. Mange vil påstå at det blir umulig for ham å kopiere suksessen den kommende sesongen. Men 42-åringen har tidligere vist at han kan levere fra første stund.

I sin debutsesong ledet han Barcelona til en historisk trippel. Etter fire år i den spanske storklubben ble fasiten utrolige 14 titler, deriblant to mesterligatriumfer.

Det er ikke vanskelig å forstå de ekstreme forventningene en hel fotballverden har til Guardiolas Bayern-prosjekt.

Leder
Guardiola vokste opp i landsbyen Santpedor, en times kjøring nord for Barcelona. Han fikk tidlig lidenskap for fotball og viste allerede i ung alder sterke lederegenskaper.

Som fotballproff gjorde Guardiola seg mest bemerket som defensiv midtbanespiller for Barcelona (1990-2001). Han vant blant annet den spanske ligaen seks ganger.

Etter spillerkarrieren nølte han ikke med å hive seg løs på treneryrket. I 2007 fikk han ansvaret for Barcelona B (reservelaget), men allerede etter én sesong ble Guardiola forfremmet og erstattet Frank Rijkaard som klubbens hovedtrener. Det ble et lykkelig valg.

- Sta
Guardiola er flink med språk. Han vokste opp med å lære seg både morsmålet katalansk og spansk. Som sjuåring plukket han opp sine første engelskgloser, mens han lærte seg italiensk da han spilte i Brescia.

Nå har han også tysk på repertoaret sitt. Ifølge broren Pere var Pep så dedikert i forberedelsene sine at han bare snakket tysk til ham da de en dag var ute til lunsj.

- Det er slik stilen hans er. Han er sta og besatt når han først har bestemt seg for noe, fortalte broren i et intervju tidligere i år.

Annonsebilag