RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har aldri opplevd noe lignende i min LSK-karriere

GLEDER SEG: LSKs møte med Molde spilles foran fullsatte tribuner. Nå gleder Ruben Gabrielsen seg til å møte Norges beste lag.
GLEDER SEG: LSKs møte med Molde spilles foran fullsatte tribuner. Nå gleder Ruben Gabrielsen seg til å møte Norges beste lag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lillestrøm er i flytsonen. Det merker man på interessen før 16.mai-duellen mot Molde.

Tre seire på rad, godt spill og en tabellplassering på øvre halvdel har ført positiviteten tilbake på Åråsen.

Et LSK-publikum sulteforet på suksess har denne sesongen fått mer å juble for. Lokale unggutter har gjort det bra, poengene har ramlet inn og engasjementet er større enn på lenge.

Nå merker man en positiv vind over klubben før Molde kommer på besøk 16. mai. Bare spør midtstopper Ruben Gabrielsen.

- Jeg har aldri opplevd en slik flytsone i min LSK-karriere mens jeg har spilt fast. Nå har vi selvtillit og vet at vi kan slå alle. Vi hadde en periode under Henning Berg som var veldig god, men da hadde vi ikke like mange poeng. LSK er som et gammelt rovdyr som har våknet igjen, klar for kamp, sier Gabrielsen til Nettavisen torsdag kveld.

GOD STEMNING: Det blir stappfullt når Lillestrøm møter Molde fredag.

Åråsen har kapasitet til 11.500 tilskuere, og billettene rives unna i rekordfart. DNB har kjøpt 5000 billetter og deler ut gratis til sine kunder, men også her begynner det å gå tomt for billetter.

Markedsdirektør Robert Lauritsen i Lillestrøm forteller til Nettavisen at klubben nå tar uvanlige skritt for å fylle Åråsen helt til randen i 16.mai-kampen.

- Aldri gjort før
Interessen rundt oppgjøret er så stor at LSK nå har omgjort halve bortesupporter-feltet til hjemmetribune, og hvis det blir fullt på kortsidene skal LSK åpne VIP-tribunen for «vanlige folk».

- Det har klubben aldri gjort før, sier Lauritsen.

På internett er alle billettene revet vekk, og den eneste måten folk kan få tak i billetter er å møte opp på Åråsen stadion på kampdag. Da skal billettene selges helt frem til kampstart. I 19-tiden torsdag kveld trodde Lauritsen det var igjen rundt 700-800 billetter.

- Vi føler virkelig vi begynner å komme tilbake til der vi var for noen år siden, med et vanvittig engasjement rundt Lillestrøm Sportsklubb. Før sesongen sto vi uten hovedsponsor, og da lanserte vi #VIERLSK og ga det til folket. Torsdag rundet vi én million kroner i støtte, og det er over 1600 personer som har bidratt. Jeg får gåsehud, det er helt fantastisk, sier Lauritsen.

- Blir vanvittig
Ruben Gabrielsen gleder seg til å spille foran fullsatte tribuner mot Molde. Nå håper han engasjementet fortsetter.

- Det er bra folk kommer og støtter oss nå som det går såpass bra. Nå satser vi på seier og at folk kommer på neste kamp også. Men det kan være 2000 tilskuere og likevel være bra «trøkk» på Åråsen. Hvis det blir over 10.000 nå, blir det en vanvittig stemning, helt kaos, tror han.

Arne Erlandsen tror optimismen henger sammen med én ting, og det er de gode resultatene. Moss-treneren er spent på fredagens oppgjør.

- Det er en toppkamp, og det er hyggelig på Lillestrøms vegne at de har kommet i en posisjon som gjør at det blir betegnet som en toppkamp, sier Erlandsen til Nettavisen.

ROSER GAMLEKLUBBEN: Arne Erlandsen.

- Fortjener poengene
Moss-sjefen forteller at han har sett mye av LSK denne sesongen, og den gamle LSK-hovedtreneren har latt seg imponere.

Han trekker frem nykommer Marius Lundemo som en «storspiller i emning», og roser samspillet unggutten har hatt med Johan Andersson sentralt på midtbanen. Moryke Fofana og Erling Knudtzon har også imponert Erlandsen, i likhet med den bakre fireren.

- Jeg har sett LSK en god del, og de har i hvert fall de poengene de fortjener. Kanskje de også kunne hatt enda flere poeng, for de kunne ha vunnet både mot Viking (1-0-tap) og Aalesund (0-0). De fortjener absolutt å ligge der de er nå, mener han.

- Åråsen skal være en borg
LSK har holdt nullen i de tre siste kampene, og bare sluppet inn ett mål på de seks siste kampene. Ruben Gabrielsen roser lagkameratene i den bakre fireren.

- Vi har mange gode spillere bak der. Frode Kippe er luftens baron, Stian Ringstad er blitt like god defensivt som han er offensivt, Arnold Origi nærmer seg å være Tippeligaens beste keeper nå og Anders Østli har vært fantastisk. Vi har funnet formen, vi bak der, sier Gabrielsen. Han nevnte det ikke selv, men det bør ikke legges skjul på at den unge midtstopperen også har vært glimrende i den første delen av sesongen.

Arne Erlandsen mønstret i sin tid som LSK-sjef et fryktet lag å møte. Nå håper han gamleklubben er i ferd med å gjenskape nettopp det - frykten.

- Åråsen skal være en borg, og det er viktig at man får det tilbake. Motstandere skal grue seg til å komme til Åråsen, enten det er Molde, Rosenborg, Vålerenga eller hvem det måtte være. Å møte Lillestrøm på Åråsen skal være noe av det vanskeligste man kan oppleve i fotball-Norge, sier Erlandsen.

KOMMER TILBAKE: Bjørn Bergmann Sigurdarson.

Det er ikke bare LSK-spillerne som trekker folk til Åråsen fredag. På motsatt banehalvdel står tidligere LSK-helt Bjørn Bergmann Sigurdarson, og islendingen får trolig en hyggelig mottakelse av sine gamle supportere.

- Skulle ydmyket Gulbrandsen
Gabrielsen gleder seg til å måle krefter med islendingen.

- Det blir gøy, det blir en bra test for min del, og jeg får se hvor god jeg er. Jeg vil si Bjørn er den beste spissen i Tippeligaen, vanvittig sterk, veldig rask og god teknisk, men han er bare et menneske. Vi skal nok klare å stoppe ham, forsikrer U21-landslagsstopperen.

Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen har også en fortid på Åråsen. Unggutten er imidlertid ute med strekk og spiller ikke mot gamleklubben fredag.

- Det er synd ikke Fredrik spiller, for da skulle vi ha ydmyket ham, sier Gabrielsen spøkende.

Selv om Molde både er mestscorende i Tippeligaen og slipper inn lite mål, er ikke Gabrielsen bekymret.

- De har ikke blitt satt på så mange prøver heller. De har kanskje Norges beste angrep, og har hatt ballen mye i de kampene de har spilt. Men mot oss skal dem få prøvd seg skikkelig mot en Erling Knudtzon som er i kjempeform, advarer han.

Kampen mellom Lillestrøm og Molde har avspark klokken 18 fredag kveld.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere