*Nettavisen* Sport.

- Har aldri opplevd noe lignende

Foto: Afp/scanpix

Morten Olsen raser mot sin egen spiller og vil ikke bruke ham igjen.

17.10.12 08:50

Milano (NTB-Ritzau): Patrick Mtiliga er ferdig på det danske landslaget. Venstrebacken ble skjelt ut av landslagssjef Morten Olsen etter at han nektet å spille mot Italia.

Mtiliga var skuffet over at han ikke fikk plass i Danmarks førsteellever i VM-kvalifiseringskampen i Milano tirsdag. Da 31-åringen fikk beskjed om å varme opp før kampstart, sa han til Olsen at han ikke ville spille.

Det fikk landslagssjefen til å se rødt. Han ga spilleren beskjed om å forlate garderoben, og Mtiliga fikk heller ikke sitte på benken.

Raste
I over to minutter, og uten avbrytelser, forklarte Olsen etter kampen hvorfor han ikke lenger vil bruke Nordsjælland-spilleren på landslaget.

- Han har spilt sin siste landskamp. Det er det ingen tvil om. Han sviktet laget. Slik kampen forløp seg, var vi nødt til å bruke Kasper Lorentzen som venstreback. Der kunne vi hatt bruk for ham i stedet. Jeg har vært i fotball i 40 år, og jeg har aldri opplevd noe lignende.

- Skuffelse er fint, men da må du reagere med å gå ut og gjøre en god prestasjon, slik at vi alle kan se at treneren har gjort en feil. Det gjorde (Michael) Silberbauer og Michael Krohn-Dehli etter VM i 2010, da de ikke kom med, og vi hadde tatt ut Mtiliga. Det er selvfølgelig uakseptabelt, og det er jeg utrolig skuffet over. Derfor tok jeg også konsekvensen med det samme, og han har spilt sin siste kamp, sa Olsen.

Støttes av kapteinen
Landslagskaptein Daniel Agger støtter Olsens avgjørelse.

- Det er Mortens beslutning, og den står jeg bak. Det gjør jeg 100 prosent, sa Liverpool-stopperen.

Han er overrasket over at Mtiliga skal ha nektet å varme opp.

- Det forstår jeg ikke noe av. Jeg vet ikke 100 prosent hva som er skjedd. Men hvis det er saken, så forstår jeg ikke noe av det, sa Agger.

Mtiliga er for øvrig spilleren som sist fredag ble utsatt for rasistiske tilrop fra bulgarske tilskuere. Danmarks Fotballforbund har rapportert hendelsen til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.