*Nettavisen* Sport.

- Har aldri vært vitne til sextrakassering

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Siri Nordby hardt ut mot Caroline Knutsens påstander.

15.01.14 15:48

Mandag kveld uttalte tidligere landslagskeeper, Caroline Knutsen, til TV2 at sextrakasseringssaken som ryster norsk kvinnefotball, ikke er unik.

Det var Nettavisen som først omtalte saken forrige fredag.

-Det er vel ikke en unik sak dette her. Jeg tror nok det er en del som skjelver litt i buksene, sa Knutsen i intervjuet.

Dette får Siri Nordby til å reagere.

- Jeg har vært en del av norsk kvinnefotball i en årrekke, og jeg har aldri vært vitne til noe som minner om denne saken. Knutsen sprer løse rykter uten å backe dem opp, og bidrar kun til en unødvendig rykteflom, sier Siri Nordby til Nettavisen.

Mediabelastning
I intervjuet med TV2 avslører Knutsen at hun har snakket med den aktuelle spilleren. Ifølge den tidligere målvakten, har all oppmerksomheten saken har fått i pressen, vært den største belastningen for spilleren.

Det gjør Knutsens påstander enda merkeligere, mener Nordby.

- Det eneste hun oppnår med dette er å mistenkeliggjøre andre, uskyldige trenere. Og det gjennom avisene, sier Nordby.

- Burde gått til NFF
Nordby, som er medlem i Toppfotballkomiteen for kvinner i Norge, mener saken ikke burde havnet i pressen i det hele tatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- I etterpåklokskapens tegn, burde kanskje Lisa-Marie Woods informert Norges Fotballforbund og Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) før hun skrev blogginnlegget .

- Da kunne all oppmerksomheten saken har fått i pressen, vært unngått i første omgang, sier den tidligere Røa-spilleren.

- Treneren må gå
Nordby venter selv spent på konklusjonen i saken. Hun er ikke i tvil om hvilke konsekvenser det bør få for treneren, dersom påstandene om sextrakassering viser seg å være sanne.

- Da må treneren gå. Det hersker det ingen tvil om. Vedkommende fortjener i så fall ikke bedre, og må ta sin samfunnsstraff som alle andre, sier Nordby.

Hun understreker imidlertid at folk må være forsiktige med å trekke slutninger basert på det som blir påstått.

- Media har kun presentert en side av saken. Mye kan skje enda, avslutter Nordby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.