- Har drømt om Sverige

Norge banket Italia, og fikk kjærkommen hjelp av Tyskland. Dermed er Solveig Gulbrandsens drøm om semifinale mot Sverige oppfylt.

12.06.05 18:27

Norge slo Italia 5-3 i en meget underholdende kamp. Samtidig slo Tyskland Frankrike 3-0 i den andre kampen i Norges gruppe. Dermed er det duket skandinavisk semifinale torsdag.

- Jeg har drømt om å møte Sverige lenge. Jeg har ikke snakket om annet. Vi har hatt taket på dem lenge, og jeg synes de har hatt veldig mye flaks i mesterskap. Jeg tror vi er et bedre lag, sier Solveig Gulbrandsen til NRK.

To av Klaveness
Gulbrandsen satte inn Norges 3-1-scoring. Før det hadde Lise Klaveness gitt Norge ledelsen etter sju minutter, før Italia utlignet minuttet etter. Marit Fiane Christensen, Solveig Gulbrandsen og Dagny Mellgren sørget for at Norge hadde en solid 4-1-ledelse til pause.

Etter hvilen scoret Italia to ganger, men Lise Klaveness sørget for norsk tomålsseier med en perlescoring. Når Tyskland, som allerede var klare for semifinalen, imponerte med 3-0 mot Frankrike, hold det til norsk avansement.

- Dette er sinnsykt gøy. Det var en veldig rar kamp. Italia var bra fremover, med fint kombinasjonspill, men det var ikke gode defensivt. Det var frustrerende å se at de slo tilbake hele tiden, men når det gikk som det gjorde gjør det ingenting, sier tomålscorer Klaveness.

Takker Tyskland
Landslagstrener Bjarne Berntsen var strålende fornøyd med det offensive spillet, men likte ikke alt Norge foretok seg bakover på banen.

- Det var en fantastisk laginnsats. Vi har mye å rette på defensivt, men vi viste en herlig vilje fremover. Vi satset jo veldig hardt offensivt, og det gikk litt på bekostning av innsatsen bakover på banen. Men vi justerte litt mot slutten, og kontrollerte de siste 20 minuttene, oppsummerer Berntsen.

- Samtidig må jeg få gratulere og takke Tyskland. Det var helt fantastisk.

Kampfakta finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag