*Nettavisen* Sport.

- Har du noen gang sett en spiller som Luis Suarez?

SKYTER: Bob Bradley sier han har bedt Franck Boli studere Liverpools Luis Suarez. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Det var rådet Bob Bradley ga til sin nye spisselev.

07.04.14 19:10

BRANN - STABÆK 1-2:

BERGEN (Nettavisen): Det var lite som minnet om glamour og rampelys da Franck Boli (20) hamret inn seks mål for Stabæk i førstedivisjon i fjor.

Men ivorianeren tok Tippeligaen med storm søndag og spilte seg rett inn i kameraets søkelys.

Spissen var et konstant uromoment for et skakkjørt Brann-forsvar. Bare uflaks gjorde at spilleren sto igjen med kun to mål mot rødtrøyene.

- Et mareritt
Nå er Stabæks spissjuvel på alles lepper. Det skyldes hard og målrettet trening i vinter, skal vi tro Stabæks trener Bob Bradley.

- Jeg sa til ham en gang i forsesongen: Har du noen gang sett en spiller som Luis Suarez? Han kjemper, han løper og prøver å ta enhver fordel i løpet av de nitti minuttene for å skape noe for laget sitt. Suarez er et mareritt for forsvarere, forteller Bob Bradley til Nettavisen.

- Kan du steg for steg begynne å få det inn i spillet ditt? spurte Bradley spissen sin den gangen.

Med Suarez som forbilde har spissjuvelen utviklet seg til en bedre og mer komplett fotballspiller. Boli ser ut til å både ha fysikk og fart i kroppen. Det er en god kombinasjon som Brann fikk smertelig erfare.

- Søndag så vi at han viser de kvalitetene. At han begynner å ta ballen og gå forbi motspillerne. Han viser at når ballen kommer bak forsvarsfireren reagerer han raskere. Han presser forsvarerne. Det er starten på en god spiss, sier Bradley til Nettavisen.

Beskjeden Boli
Dermed kan det gå mot en fantastisk sesong for ivorianeren.

- Han viser at han kan bli en trussel. Han bruker evnene sine til å gå forbi forsvarerne og komme i farlige posisjoner, fortsetter amerikaneren, som ikke legger fingrene i mellom når han beskriver spissen sin.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SLUKKET BRANN: Franck Boli scorer i Bergen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)


Selv er hovedpersonen mer beskjeden enn sin egen trener. Men én ting har han nok lært av Suarez.

- Som spiss så er det din oppgave å være kald foran mål. Du får ikke så mange sjanser. Så når du får én eller to sjanser så må du være kald i avslutningene, forteller Boli.

Likevel vil ikke Boli ha noe av at han blir en av de viktigste spillerne for Stabæk denne sesongen. I likhet med sin trener fremhever han at laget er viktigst. Spissen er nemlig lite interessert i å fremheve seg selv.

- Det er alle sitt ansvar å score mål. Alle kan score mål. Bare se på kampen i seriepremieren. (Fredrik) Brustad og Craig (Henderson) scoret da, sier spissen diplomatisk til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

IMPONERER: Stabæks Franck Boli. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Bryr seg ikke om tipsene
Seieren mot Brann sendte Stabæk rett til topps på tabellen. Kun bæringene har full pott etter to serierunder. Det er stikk i strid med hva Nettavisen og resten av norsk presse spådde før sesongstart.

Dommedagsprofetiene fra media har ikke gått inn på verken trenere eller spillere.

- Vi følte at vi har gjort en god forsesong og spillerne har respondert på en positiv måte. Vi lot aldri snakk og de tipsene påvirke oss. Klubben har bare konsentrert seg på å bli bedre, sier Stabæk-treneren.

- Vi har bare snakket om vår sjanse til å bli et godt lag og hva som kreves. Vi kan ikke la folk utenfor påvirke hva vi prøver å oppnå. Du kunne se i forsesongen at vi hadde mye motivasjon, spillerne responderte på treningen og jeg tror vi så laget ble bedre. Det hjelper alltid, fortsetter han.

Bradley håper at klubben beholder bena på bakken og fortsetter å utvikle seg. Så vil sesongen vise hvor Stabæk ender.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag