*Nettavisen* Sport.

- Har du sett på maken? Det er jo nesten Lionel Messi utpå der!

SKINTE: Martin Ødegaard spilte en tilnærmet perfekt fotballkamp borte mot Sandnes Ulf. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Martin Ødegaard skrytes opp i skyene etter herjingen med Sandnes Ulf.

26.07.14 20:17

SANDNES ULF - STRØMSGODSET 1-3:

Har Strømsgodset et av verdens største fotballtalenter i troppen?

Ja, mener flere fotballeksperter, etter at 15-åringen dro igang et utrolig fotballshow borte mot Sandnes Ulf lørdag.

Vidundergutten sto bak nær sagt alt av gjestenes angrepsspill:

Først scoret han selv 1-0-målet.

Deretter slo han gjennombruddspasningen som førte til 2-1.

Til slutt slo han til med et 50-metersraid fra egen banehalvdel, før han la ballen perfekt tilrette for Thomas Sørum, som kunne sette inn 3-1.

Legg til at han i mellom alt det også skaffet Godset et straffespark, som Sørum bommet på, så skjønner man at Norge her har å gjøre med en helt spesielt fotballtalent.

- Det var morsomt i dag. Vi har slitt med å score i det siste, men i dag satt det, sier Ødegaard til C More etter kampen.

- Det er bare å gratulere Godset med å ha en slik spiller i stallen, fortalte Sandnes Ulf-trener Tom Nordlie etter å ha tapt i sin første kamp for klubben.

Scoret
Det var altså Godset som kom best igang på Sandnes Stadion, til tross for at vertene hadde en god mulighet allerede etter to minutter.

1-0-scoringen kom 12 minutter ut i oppgjøret. Besørget av en 15-åring.

Gustav Wikheim slo hardt inn foran mål, hvor Martin Ødegaard befant seg helt alene. Med en silkemyk berøring la han ballen tilrette for seg selv, før han på lekkert vis plasserte kula i mål med utsiden av venstrefoten.

- Han får det til å se så lett ut. Ødegaard skinner sterkere enn sola utpå her, kommenterte C Mores Petter Veland etter Ødegaards scoring, hans tredje for sesongen.

Det skulle likevel ikke gå lang tid før lagene var like langt. Etter flott spill av vertene endte ballen til slutt opp hos Henrik Furebotn på sekstenmeterstreken. Han fyrte av på direkten og ballen gik hardt langs bakken tilside for Adam Larsen Kwarasey i Strømsgodsets mål.

HTML EMBED
HTML EMBED


Bare fem minutter senere kunne Godset tatt ledelsen på ny. Og igjen var supertalentet Ødegaard helt sentral.

Unggutten plukket opp ballen på midtbanen før han slo en prefekt vektet gjennombruddspasning til Flamur Kastrati som var på løp.

Kastrati hadde med seg Thomas Sørum foran mål, men valgte istedet å gå for avslutning selv. Den strøk så vidt utenfor stolpen.

Skaffet straffe
Den andre omgangen var en jevnspilt affære, akkurat som den første.

Martin Ødegaard var imidlertid ikke fornøyd med at drammenserne kun så ut til å få med seg ett poeng hjem. Et kvarter før slutt tok han derfor ansvar igjen.

Ødegaard gikk og gikk med ballen inne i Sandnes Ulfs straffefelt, og ble til slutt tatt tak i av Derek Decamps. Kontakten var ikke altfor stor, men Ødegaard ble uansett hindret nok til at dommeren pekte på straffemerket.

Fra 11-metermerket var det Thomas Sørum som fikk muligheten. Den tok han ikke vare på, og Hannes Thór Halldórsson reddet forsøket.

To sene mål
Straffemissen skulle imidlertid ikke bety noe som helst. Godset har nemlig Martin Ødegaard.

Først sendte han igjennom en magisk stikker til samme Sørum, som igjen misset foran mål. Returen fra Halldórsson havnet imidlertid rett i beina på Gustav Wikheim, som satte inn 2-1.

Til slutt slo Ødegaard til med et 50-metersraid fra egen banehalvdel, før han la ballen perfekt tilrette for Thomas Sørum, som kunne sette inn 3-1.

- Har du sett på maken? Det er jo nesten Lionel Messi utpå der! ropte en en entusiastisk Veland etter Ødegaards fantastiske forarbeid.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag