RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har hatt det for jævlig

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Men nå ser Henning Hauger lyst på fortsettelsen.

ROSENBORG - STABÆK 1-2

LERKENDAL (Nettavisen): Det var store kontraster på scenene som utspilte seg i garderobene til de to lagene som møttes på Lerkendal søndag kveld. I Stabæk-garderoben sto jubelen i taket etter at laget slo knallhardt tilbake etter det smått ubegripelige 0-7-tapet for Lillestrøm for to uker siden.

- Vi hadde det ganske for jævlig dagene etter LSK-kampen. Jeg tror vi var ganske pinlig berørte alle mann, forteller Stabæks midtbanemann Henning Hauger til Nettavisen etter triumfen på Lerkendal.

- Skjønner at folk tvilte
Mange mente at 2011-sesongen ville bli en kamp for å overleve i Tippeligaen etter at Anthony Ujah og LSK lagde hakkemat av bæringene i første serierunde.

- Jeg skjønner godt at folk begynte å tvile. Men i Stabæk har vi god selvtillit. Vi har gjort det bra i hele vinter og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal kunne gjøre en god sesong. Det handlet om å riste av seg skuffelsen, sier Hauger videre.

Det klarte Hauger og Stabæk på en imponerende måte. Fjorårets seriemester Rosenborg ble stående igjen med lua i hånda og null poeng til tross for en sluttspurt som bare Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen sto i veien for. Hauger tror Jan Jönsson vil få RBK-skuta på rett kjøl igjen.

- Jeg synes Rosenborg var overraskende bra i dag. De legger press på oss i perioder, og vi har kanskje litt marginer med oss. Jeg har stor tro på Jan Jönsson som trener, og jeg er sikker på at Rosenborg vil heve seg utover i sesongen.

Historietime med Lennartsson
Jönssons arvtaker i Stabæk, Jørgen Lennartsson, var en lettet mann søndag kveld.

- Når var sist gang Rosenborg ledet her på Lerkendal og tapte i serien? spurte han journalistene i mixed-sone, med et bredt smil.

- Oktober 2009, mot Start.

- Ja ja, sånn er fotballen, svarer Lennartsson og smiler enda bredere.

Stabæk-treneren var stolt av det guttene hans presterte søndag kveld.

- Vi gjorde en veldig bra gjennomført kamp. Guttene viste stor innsats og en taktisk kaldhet. I tillegg gjorde Jan Kjell Larsen en stor kamp i målet.

Mental bearbeiding
Hvordan Stabæk kan gå fra 0-7 hjemme for LSK til 2-1-seier på Lerkendal forklarer svensken på følgende måte.

- Uflaks og flaks. Vi fortjener ikke å tape 0-7 mot Lillestrøm og vi har en del marginer imot oss i den kampen. I dag har vi kanskje litt flaks, men sånn er fotballen, forsikrer treneren nok en gang.

Lennartsson legger ikke skjul på at det har vært to mentalt tøffe uker for Stabæk-laget.

- Vi har vært gjennom en mental bearbeiding. Det var positivt for oss med denne landslagspausen. Vi har fått tid til å snakke om det vi skal gjøre på banen og bygge oss opp igjen.

Etter søndagens seier bykser Stabæk opp fra sisteplass og inntar 12. plass på den foreløpig ferske 2011-tabellen.

Rosenborg står sammen med Aalesund og Sogndal med 0 poeng i bunnen av tabellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere