*Nettavisen* Sport.

- Har ikke råd til å sparke Andresen

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Men leder av sportslig utvalg i Vålerenga sier at klubben ser etter andre løsninger.

25.06.12 12:10

Martin Andresen har ingen planer om å trekke seg i Vålerenga. Oslo-klubben har heller ikke råd til å sparke den pressede manageren.

Ifølge VG vil det koste Vålerenga nærmere fem millioner kroner å løse Andresen ut.

- Nei, det har vi ikke råd til. Vi må se på andre løsninger. Men Martin har sagt at han er sliten. Derfor må vi hjelpe han hvis han trenger det, sørge for avlastning, sier Håvard Lunde til VG på spørsmålet om det er et alternativ å sparke Andresen.

Lunde er leder av sportslig utvalg i Vålerenga. Siste rekke i VIFs nedturer kom med 1-2-tapet hjemme mot Stabæk søndag.

- Jeg har en tett dialog med styret i Vålerenga. Jeg har ingen planer om å slutte, sa Andresen i pressesonen etter fiaskoen mot eliteseriens jumbo.

Til VG sier Andresen at han har en uoppsigelig kontrakt. Onsdag skal den tidligere landslagsspilleren i møter med styret og sportslig utvalg. Møtet har vært bestemt lenge.

- Ingenting skjer før det, sier VIFs styreleder Åge Petter Christiansen.

Hektisk uke
Det har vært en hektisk uke for Martin Andresen og Vålerenga. Onsdag røk klubben ut av cupen mot Sandefjord, og etter det har presset på manageren vært stort.

I etterkant av cupfadesen gikk Klanen-talsmann Christian Kjellsen ut i pressen å mente at det nå var på tiden at Andresen trakk seg ut av klubben.

Selv ønsket ikke Andresen å spekulere i framtiden da han møtte pressen fredag. VIF-manageren ønsket da fullt fokus på ligakampen mot Stabæk søndag ettermiddag.

Men hvorvidt osloklubben hadde det fokuset Andresen ønsket da lagene møttes på Ullevaal kan man imidlertid spørre seg om. Det ble nemlig en ny mørk Vålerenga-aften på Ullevål.

Stabæk scoret to ganger, mens Vålerenga kun klarte én scoring. Dermed ble det et pinlig hjemmetap for Andresens disipler.

- Kampen og prestasjonen Martin og Vålerenga trengte aller minst. ALLE tegn på et lag i disharmoni og krise, skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter mot slutten av kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

- Ingenting fungerer
Vålerengas Kristofer Hæstad var heller ikke spesielt fornøyd etter kampen.

- Ingenting fungerer og vi oppfører oss som et bunnlag. Vi er helt på felgen om dagen. Jeg er fryktelig skuffet nå, men vi kan ikke grave oss ned. Vi må stå sammen, sier han til MAX.

Heller ikke Vålerengas supportergruppe, Klanen, var i spesielt godt humør etter kamplsutt.

Mot slutten kunne deres klare beskjed høres fra tribunen: «Farvel, Martin!». Vålerenga-supporterne snag også «Det er vondt å se på Enga», i motsetning til deres vanlige «Det er vondt å møte Enga».

Søndagens resultat betyr at Vålerenga fortsatt er nummer åtte i Tippeligaen, etter å ha spilt 11 kamper.

Jørn Andersen vil ha skandinavisk trenerjobb
Tidligere Vålerenga-spiller Jørn Andersen seiler nå opp som en av kandidatene til å bli ny trener i Vålerenga, skulle Andresen trekke seg.

Andersen sier Vålerenga og Fredrikstad er klubber han gjerne blir trener i.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Daniel Roland

Den tidligere storscoreren sier til TV 2 at han ønsker å trene en klubb i Skandinavia etter 30 år som spiller og trener i tysk og sveitsisk fotball.

- Trenerjobber vokser ikke på trær og kommer det seriøse tilbud fra Skandinavia og Norge er jeg åpen for det, forteller Jørn Andersen til TV 2 Sporten.

- De klubbene jeg har spilt i, Vålerenga og Fredrikstad, er interessante for meg, sier den tidligere Tyskland-proffen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.