RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

- Har ikke råd til å sparke Solbakken

Sist oppdatert:
Men det kan likevel bli konsekvensen, mener Köln-ekspert.

Ståle Solbakkens jobb i Köln er tysk fotballs heteste samtaleemne om dagen.

Nå mener kommentator Karlheinz Wagner i den respekterte Köln-avisen Kölner Stadt-Anzeiger at nordmannens dager kan være talte.

- Ny trener må hentes
- Eksperimentet med Ståle Solbakken er mislykket. En ny trener må hentes. Om nedrykk kan unngås? Det er vanskelig å si. Men verre kan det i hvert fall ikke bli, skriver Wagner i en kommentar publisert onsdag.

Men Solbakkens redning kan være at Köln har dårlig råd. Det blir dyrt å sparke Solbakken, og det koster å ansette en erstatter.

- Problemet til Köln er at klubben ikke har penger. Hvis ingenting skjer nå, er det kun fordi klubben ikke har råd til å sparke Solbakken og hente en ny trener. Hadde de hatt penger, ville Köln ha handlet tidligere, sier Wagner til bt.no.

Han er usikker på om Solbakken får lede laget mot Borussia Mönchengladbach på søndag.

- Vanskelig å si. Ifølge kilder i Köln vil noe skje før den kampen, sier Wagner til bt.no.

- Ser bak resultatene
Den tidligere landslagsspilleren Tore Pedersen har lang erfaring fra tysk fotball, med spill for både St. Pauli og Eintracht Frankfurt på 90-tallet. Han sa følgende til Nettavisen på onsdag om Solbakkens fremtidsutsikter.

- Det er veldig vanskelig å svare på. Egentlig er jeg overrasket over at han har fått beholde jobben så lenge som han har gjort. De pleier å være kjappe til å sparke trenere i Tyskland når det går dårlig, og spesielt i Köln. Men det viser at han har gjort et veldig godt inntrykk der nede, og Köln-styret ser nok at det har vært mange ting som spiller inn på resultatene, sa Pedersen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere