- Har ikke sett en merkeligere kamp

MERKELIG: Det mener Magnus Haglund om Stabæk-tapet. Her fra en tidligere kamp.

MERKELIG: Det mener Magnus Haglund om Stabæk-tapet. Her fra en tidligere kamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Bob Bradleys menn var dødelig effektive da Lillestrøm sløste med sjansene.

28.09.14 19:43

STABÆK - LILLESTRØM 2-0:

NADDERUD (Nettavisen): Lillestrøm vant sjansestatistikken 9-4, men tapte likevel 0-2 etter en merkelig kamp foran 3365 tilskuere på Nadderud søndag ettermiddag.

- Det er utrolig at Lillestrøm ikke har scoret mål her, kommenterte tidligere Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune på C More i andre omgang, og hadde helt rett.

Men det er helt lov å være effektive i fotball, og dermed tok Bob Bradleys menn tre poeng og sørget for å sette Lillestrøm ett hakk tilbake i kampen om medaljene i Tippeligaen.

- Jeg har ikke sett en merkeligere kamp denne sesongen, sier Magnus Haglund til Nettavisen etter kampen.

- Men sånn er fotball noen ganger. Det slo hardt ut for vår del i dag, legger han til.

- To drittmål
Lillestrøms Bjørn Helge Riise er også frustrert etter tapet.

- Vi spiller en bra bortekamp og skaper masse store sjanser. Men vi slipper inn to drittmål. De scorer på sine to første sjanser. Det er utrolig surt med tanke på at vi har utrolig mye å spille for, sier Riise til Nettavisen.

Stabæk-trener Bob Bradley innrømmer at det ikke var en vakker seier.

- Det var ikke den beste dagen for vår del, men vi vant fordi scoret et tidlig mål, organiserte oss bra, var taktisk disiplinerte og holdt nullen. Det er mange kamper denne sesongen vi har spilt strålende, men i dag vant vi på grunn av mentaliteten og disiplinen, sier Bradley.

Natt til søndag hadde noen tatt seg inn på Nadderud og malt store deler av tribunen i gult og sort. Stabæk skal anmelde hærverket, og kanskje var det karma som gjorde at marginene var på Stabæks side denne høstkvelden på Bekkestua.

- Aldri brukt det ordet
Bradley liker ikke å bruke ordet «flaks» om kampen mot Lillestrøm.

- Jeg har aldri skyldt på uflaks når vi har tapt kamper denne sesongen. Jeg har ikke brukt det uttrykket én gang i hele år. Hvis vi i dag var laget som fikk noen marginer, er det slik fotball er noen ganger, mener Bradley.

Magne Hoseth er uansett ikke enig i at Stabæk tok en flakseseier søndag.

- Jeg legger merke til at dere (journalistene) spør meg om det. Men jeg vet ikke. Det er ikke inntrykket jeg har, sier Hoseth til Nettavisen.

Nå har Stabæk 33 poeng, og dermed tyder alt på at plassen er reddet. Det er stikk i strid med forhåndstipsene, men Bradley forteller til Nettavisen at sesongens mål fortsatt ikke er nådd.

- Nei, målet er ikke nådd. Målet er å bli et bra lag og se hvor det tar oss. Nå har vi fem kamper igjen, og 15 poeng å spille for. Nå begynner jobben mot Bodø/Glimt, og etter landslagspausen er det fire kamper, sier Bradley til Nettavisen.

- Dere har overrasket journalistene og ekspertene denne sesongen. Har dere overrasket dere selv?

- Nei. Spillerne har jobbet hardt fra begynnelsen, og alle har trodd at vi kunne konkurrere, spille god fotball og bygge et godt lag. Det arbeidet fortsetter, sier Stabæk-sjefen.

HJEMMESEIER: Stabæk var effektive og beseiret Lillestrøm hjemme på Nadderud søndag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Lillestrøm hadde ikke vunnet på Nadderud siden 2000, og kan bare konstatere at den dårlige historikken fortsetter.

Tidlig scoring
Kampen var ikke tre minutter gammel da første ball lå i nettet. En kort corner og påfølgende innlegg fra Michael Stephens endte hos Fredrik Brustad, og Stabæk-spissen sendte Nadderud til himmels med en flott heading fra ti meter. Der sov Lillestrøm-forsvaret, og det har man ikke råd til i Tippeligaen.

- Vi kommer veldig skeivt ut, og de scorer med en gang. Da kan Stabæk legge seg bakpå, og selv om vi skaper flere store sjanser, kommer vi ikke i gang, sier Lillestrøm-kaptein Frode Kippe.

Brustads scoring var hans tiende for sesongen, og den AIK-klare spissen fortsetter å imponere i den mørkeblå trøya.

Lillestrøm hadde mest ball i første omgang, men slet med å skape store sjanser. Moryke Fofana fikk testet Mande Sayouba etter 20 minutter, men keeperen hadde god kontroll.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SLØSTE MED SJANSENE: Erling Knudtzon og Lillestrøm. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)


Så, i det 24. minutt, kom Lillestrøm endelig til en gigantsjanse, og da overdriver vi ikke når vi bruker adjektivet gigantisk.

Utrolig Palmason-miss
Tidligere Stabæk-spiller Palmi Rafn Palmason kjempet på flott vis ballen med seg inn i Stabæk-boksen, og med en herlig chipp sto han plutselig helt alene på fem meter med ballen i lufta foran seg. Men på utrolig vis sleivet han ballen i stolpen og ut.

Der hadde det trolig vært enklere å score enn å bomme.

Minuttet senere var Fofana igjen farlig frempå med en avslutning, men avsutningen fra kort hold var for svak og rullet ti centimeter utenfor stolpen.

Og der Lillestrøm sløste med sjansene, var Stabæk dødelig effektive. Fem minutter før pause økte nemlig Luc Kassi til 2-0 på Stabæks andre sjanse i kampen.

Han satte ballen i mål fra kloss hold etter innlegg fra Ville Jalasto på høyresiden. Igjen passivt forsvarsspill fra gjestene, og dermed sto det 2-0 da lagene gikk til pause.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HVA SKJER? Magnus Haglund kunne bare konstatere at Lillestrøm ikke hadde marginene med seg mot Stabæk. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)


Fortsatte sløseriet
Bare fire minutter ut i andre omgang fortsatte LSK på sporet fra første omgang med sjansesløseri. Erling Knudtzon vendte fint opp inne i boksen, men fra fem meter ble avslutningen blokkert. Der burde han fått mer ut av situasjonen.

Det samme burde Palmason noen minutter senere. Han sto alene foran mål da Fofana fant ham med en fin pasning, men avslutningen gikk i bakken og over mål.

Straffebom
25 minutter før slutt havnet dommer Svein Ivar Moen i fokus da han dømte straffespark til hjemmelaget. Anders Trondsen ble lagt i bakken av innbytter Marius Lundemo på kanten av sekstenmeteren, og Moen dømte straffe.

Reprisene viste imidlertid at forseelsen skjedde på utsiden av feltet, og der må Moen gå i skammekroken.

Magne Hoseth bommet imidlertid på straffesparket, og det sto fortsatt 2-0.

Fredrik Brustad hadde en stor sjanse til å øke til 3-0 da han rev seg løs fra Kippe og kom alene med keeper 12 minutter før slutt, men Origi i LSK-buret reddet fint. Minuttet senere stanset Origi et godt forsøk fra Brustad på en heading.

Dermed endte det 2-0 på Nadderud søndag.

Stabæks neste tippeligakamp spilles neste søndag, når Bodø/Glimt venter på bortebane. Lillestrøm skal allerede på fredag ta imot Rosenborg til en av norsk fotballs største klassikere på Åråsen.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.