Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har sjekket mulighetene for å kjøpe Ronaldo

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Engelske aviser hevder Manchester United vil hente gullkalven tilbake.

Manchester United har analysert de økonomiske mulighetene for å kjøpe Cristiano Ronaldo tilbake til Manchester United, skriver The Independent og Daily Mail fredag.

Avisene hevder at rødtrøyene har analysert hvor mye klubben må punge ut for å kjøpe ham, om de har råd til å betale det som kreves og lønnsomheten ved et eventuelt kjøp.

- Ikke mulig å kjøpe
En overgang vil være av den svært sensasjonelle sorten, og United-manager Alex Ferguson har tidligere karakterisert Ronaldo som «ukjøpelig».

Portugiseren har vært blant verdens aller beste spillere siden han forlot United i 2008, og har scoret 185 mål på 183 kamper siden han dro på seg den hvite drakten.

Ferguson har imidlertid innrømmet at han har en drøm om å hente 28-åringen tilbake til Old Trafford.

- Jeg ville blitt henrykt over å se ham tilbake her. Men først og fremst er det et spørsmål om hvor mye det vil koste å få ham hit, og for det andre tror jeg ikke det er noen sjanse for at de vil selge ham. Det blir egentlig en urealistisk tanke, sa Ferguson tidligere i år.

Forkjøpsrett
Ronaldos nåværende kontrakt går ut i 2015, og det er ingenting som tyder på at han ønsker å forlate Santiago Bernabeu. The Indepentent skriver samtidig at United har forkjøpsrett hvis Real Madrid aksepterer et bud under den nåværende kontrakten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stor historie
Cristiano Ronaldo kom til Manchester United fra Sporting Lisboa som en uslepen diamant i 2003. Etter hvert skulle han utvikle seg til å bli en av verdens beste fotballspillere, og var en sterk bidragsyter til titlene Alex Ferguson og United hentet hjem fram til 2009.

Deretter gikk ferden videre til Real Madrid, i det som ble tidenes største overgangssum siden Zinedine Zidane ble solgt fra Juventus til samme klubb

- Sir Alex lærte meg det elementære i fotball. Jeg kom til United som 18-åring, og han har styrt min karriere på best mulig måte, sa Ronaldo før den første åttedelsfinalen i Champions League.

Når han entrer gressmatta på Old Trafford i returoppgjøret 5. mars, blir det første gang han spiller på sin gamle hjemmebane siden overgangen i 2008.

Den første kampen endte 1-1, så det er duket for et fantastisk oppgjør mellom to av verdens største klubber.

Ikke sett penger på at Ronaldo går målløs av banen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '78AED69A3DBF44D6A337E0CB1034865B', '4w776lquqmy71owbm2ilu0npl', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-4w776lquqmy71owbm2ilu0npl', 'eplayer14');

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere