*Nettavisen* Sport.

- Har spilt Championship Manager hele livet

Foto: AFP/SCANPIX

Ole Gunnar Solskjær har lært mye av Ferguson og litt av dataspill.

12.09.08 08:10

Solskjær har hatt en god start som trener for Manchester Uniteds reservelag. Han har ennå ikke tapt en kamp med Uniteds nest beste mannskap, og mye av æren for det får Sir Alex Ferguson.

- Det er veldig viktig for meg å lære av Ferguson. Hvordan han forbereder seg til kamper, hvor sulten han er på seire og hvordan han alltid er på jakt etter det lille ekstra, skriver nordmannen i sin blogg på Uniteds offisielle hjemmeside.

Les også: Jubler for Solskjær-millioner

Etter en fantastisk karriere på banen, ser den tidligere måljegeren nå frem til å trene Uniteds reserver.

- Jeg er sikker på at jeg vil tjene på å trene her fordi man utvikler seg hele tiden og det er noe jeg trenger. Som trener er du sjef over noe og du er ansvarlig, men jeg er også her for å hjelpe disse guttene slik at de blir klare for førstelagsspill.

Er du bedre enn Solskjær? Spill Managerleague her!

Solskjær husker spesielt godt en spesiell episode han hadde med Ferguson.

- Jeg husker et møte før begynnelsen av 2006/2007-sesongen. Vi hadde akkurat signert Michael Carrick og Tomasz Kuszczak. Vi hadde lagt bak oss tre sesonger der vi ikke hadde vært i nærheten av å vinne ligaen. Ferguson så på oss, ba oss se rundt på hverandre og sa til oss at vi var de beste spillerne i landet og hadde hatt de beste forberedelsene. Han sa at om vi ikke greide å kjempe om Mesterliga-gull, seier i FA-cupen og et seriegull, så var det vår egen feil. Da var det oss det var noe galt med.

Slike episoder har festet seg på netthinnen til kristiansunderen.

- Det var psykologi på sitt beste. Vi vant ligaen, kom langt i Mesterligean og tapte finalen i FA-cupen. Det er det Ferguson er best på og som jeg vil bringe videre til reservene.

Solskjær skriver videre at han ikke er redd for å være tøff mot spillerne sine og sier han har erfaring på området. Selv om det ikke har vært i den virkelige verden.

- Jeg kan være tøff mot spillerne mine. Det er ikke noe problem. Jeg har spilt Championship Manager hele livet mitt og der har jeg solgt mange spillere!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.