RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har stor respekt for Rosenborg

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Fiorentina-spillerne er som læregutter å regne ute i Europa.

FIRENZE (Nettavisen): Det er lett å la seg blende av italiensk fotball, europeiske toppspillere og suksess i Serie A. Men før torsdagens oppgjør mellom Fiorentina og Rosenborg i Firenze oser det klart mest rutine av gjestene.

- Hvor stor respekt har du for det Rosenborg har oppnådd ute i Europa. De har jo faktisk mer erfaring enn dere på dette nivået?

- Jeg har selvsagt mye respekt for det Rosenborg har oppnådd. Vi har sett hvordan de spilte mot Valencia på video, og det de presterte der nede, var meget bra. Også kampene mot Chelsea har vi gått igjennom, sier Per Krøldrup til Nettavisen.

Satser alt på Uefa
Den danske midtstopperen kom til Fiorentina i 2006. Da hadde han allerede spilt fire sesonger i Udinese, og lagt et mislykket opphold i Everton bak seg.

Samtidig har Fiorentina gått igjennom en begredelig fase, der økonomisk rot stort sett har holdt dem utenfor europacupspill siden sesongen 1999/2000.

- Hvor viktig er årets Uefa-cup for dere?

- Den er veldig viktig for oss. Det er noen år siden vi var med her forrige gang. Folket er meget opptatt av fotball, og de vil gjerne se oss foran i både den hjemlige serien og ute i Europa. Den erfaringen vi får i disse kampene, kan bli veldig viktig for oss dersom vi kommer oss til Champions League neste år.

RBK mest rutinert
Nettavisen har tittet litt på tallene ute i Europa hos de to klubbene. Og mens Fiorentina hadde sin storhetstid på 60-tallet (vant cupvinnercupen i 60/61), har Rosenborg bygget opp sin rutine siden mesterligaeventyret startet i 1995.

Rosenborg har totalt spilt 151 oppgjør i europacupen gjennom tidene: 58 oppgjøret er vunnet, 65 tapt og 28 har endt uavgjort. Målforskjellen er 229-251.

Fiorentina har spilt 102 kamper: De har 47 seire, 30 uavgjorte og 25 tap. Målforskjellen er 137-102.

Har kontakter i Norge
Likevel er det ingen tvil om at Fiorentina er favoritter før kampen. Både på grunn av klubbens finansielle status i dag, og med tanke på de er godt inne i Serie A-sesongen allerede.

- Hvilke norske spillere kjenner du til på dagens RBK?

- Steffen Iversen, selvsagt. Og både Bjørn Tore Kvarme og Roar Strand har spilt mye i europacupen. Ellers kjenner jeg ikke til så mange spillere i den norske ligaen. Men jeg har venner der, både Allan Gaarde i Stavanger og Jan Michaelsen i Ham Kam har jeg kontakt med.

Ikke fullt hus
Torsdag kveld venter om lag 23.000 hjemmefans på Artemio Franchi når det skal avgjøres hvem av de to lagene som går til finalen. Krøldrup håper tilskuerne ikke vender seg mot laget sitt.

- Vanligvis er det god stemning her i Firenze. Det er stor forskjell på de som står bak mål og de som sitter på langsiden. Men det er ikke solgt så mange billetter denne gangen. Normalt sett er det rundt 30.000 på hjemmekampene våre, sier han.

PS! I fjor høst møtte Fiorentina svenske Elfsborg i Firenze. Det endte med 6-1 seier til vertene.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere