- Har sviktet en nasjon

Foto: (AP/Scanpix)

Thomas Myhre er sønderknust etter tabbene som kan ha spolert Norges EM-sjanser.

29.03.07 16:18

TYRKIA - NORGE 2-2

FRANKFURT/OSLO (Nettavisen): Thomas Myhre tabbet seg ut i oppgjøret mot Bosnia lørdag og opplevde en enda dårligere dag på jobben mot Tyrkia.

TV 2 Sumo: Hareide: - Har ikke gitt opp EM-håpet
TV 2 Sumo: Hareide: - Målvakten hadde en dårlig dag
Les også: - Verden sluker deg som en støvsuger
Les også: Riise: - Dette fortjente vi ikke
Les også: - Thomas kommer tilbake
Hør Kanal 24 her: Carew: - Ikke skyld på en mann


På stillingen 2-0 til Norge 72 minutter ut i kampen slapp han inn et frispark fra 25 meters hold fra Hamit Altintop. Ballen hadde retning rett på Charlton-reserven, men ballen gikk mellom Myhres hender og i nettet.

- Kan ikke skje
Ett minutt før slutt presterte Myhre en enda større tabbe. Denne gangen trillet ballen mellom Myhres bein og i mål etter et middelmådig frispark. Dermed tapte Norge to uhyre viktige poeng i kampen om EM-billett.

Se bilder av tabbene nederst i artikkelen, og si din mening.

- Dette er utvilsomt min tyngste dag på fotballbanen. Det finnes ingen unnskyldninger. Jeg har ikke bare sviktet et lag, men en hel nasjon når det gjelder å komme til et EM-sluttspill, sa Myhre til pressen etter kampen.

Han har følgende forklaring på hvordan det første skuddet kunne gå i mål:

- Ballen vinglet mye. Så gikk den rett på meg, men forandret retning. Slikt skjer ofte på trening med de ballene, men den skal ikke gå i mål.

Han har derimot ingen idé om hvordan det siste frisparket kunne havne i nettet.

- Det andre målet kan ikke skje. Jeg kan ikke huske sist jeg slapp inn et slikt mål. Det må ha vært på trening som småguttspiller. Jeg er skuffet over min egen innsats, men det verste er at man ødelegger for de andre. Det er forjævlig. Vi skulle hatt tre poeng, forsatte Myhre til pressekorpset.

- Det er umulig å beskrive hvilke følelser som er inne i kroppen min nå. Det er bare en følelse av ekstrem tomhet.

Til TV 3s reporter hadde han følgende kommentar:

- Nå får jeg finne meg verdens største spade, sa Myhre.- Mitt ansvar

Åge Hareide ga følgende beskjed til Myhre etter kampen:- «Ta det som en mann», sa jeg til ham.Landslagssjefen sa til TV 3 etter oppgjøret at målene var «barnemat» for en keeper som Myhre, men han tar på seg ansvaret for at han ga Myhre, som er reserve i Charlton og har spilt minimalt med A-lagsfotball i vinter, ny tillit etter tabben mot Bosnia.

- Det var mitt ansvar. Det var jeg som tok ut Thomas Myhre. Han har sett pigg og fin ut, forklarte Hareide.

- Dette er forferdelige dager for en keeper og forferdelige dager for spillerne – for de stod på og jobbet hardt. Nå må vi ha hjelp av Tyrkia og vinne resten av kampene, avsluttet Hareide.

Thomas Myhre er enig i Hareides vurderinger av ham før Tyrkia-kampen.

- Jeg følte at jeg var klar til kamp, og at jeg hadde klart å legge bak meg den første tabben (mot Bosnia, red anm.). Det er små marginer, og jeg kan ikke si at jeg har hatt en dårligere dag på jobben noensinne, sa Myhre.

- Før denne samlingen har det ikke vært så mange feil fra min side som har ført til scoringer bakover på landslaget. Nå kom tre skjebnesvangre feil på to kamper, fortsatte Myhre bittert.

- Veldig surt
Norges to målscorere hadde følgende å si om poengtapet:

- Vi fortjente ikke det her. Det var en veldig sur måte å tape på, sa Martin Andresen til TV 3 - selv om Norge altså fikk med seg ett poeng.

- Vi var veldig nærme seier i dag, og det er veldig surt nå. Jeg følte at vi hadde brukbar kontroll, men så var vi litt uheldig mot slutten, sa Brenne til TV 3.

- Vi fikk kampen inn i en sånn bane som vi ville, og det var perfekt ganske lenge. Det var artig å starte i dag, og jeg følte at jeg kom greit ut av det. Men akkurat nå er det veldig bittert at det ikke ble tre poeng. Jeg håper uansett å få være med videre, avsluttet Brenne.

2-2 betyr at Norge nå har sju poeng etter fem kamper. Tyrkia har 13, mens Hellas er oppe i 12.
Sjekk tabellen i Norges gruppe.

Brenne-treff
Etter den elendige norske forestilingen mot Bosnia ga landslagssjef Åge Hareide Simen Brenne sjansen fra start for å få mer offensiv kraft på midtbanen.

Lillestrøm-spilleren takket for tilliten med en frekk scoring 31 minutter ut i oppgjøret mot Tyrkia. Brenne mottok en smart pasning fra Fredrik Strømstad innenfor Tyrkias 16-meter og satte ballen under keeper Demirel Volkan.

Thorstein Helstad lå i offside bare noen få meter fra Brenne, men dommerne valgte å la spillet gå videre.

Norge startet omgangen brukbart, men hadde en periode med mange feilpasninger og nølende spill forut for Brennes scoring.

Norsk perle
Hareides menn fikk imidlertid blod på tann etter 1-0-målet, og ni minutter senere scoret kaptein Martin Andresen etter et utsøkt norsk angrep.

Andresen spilte ballen til Helstad på høyrekanten. Brann-spissen sendte den videre til John Carew, som flikket til Andresen. Sistnevnte var mutters alene utenfor Tyrkias 16-meter og satte ballen iskaldt i keepers høyre hjørne fra 20 meters hold.

Da lagene gikk til pause stod det 3-0 til Norge i målsjanser. Norges første sjanse kom på en corner rett før Brennes scoring, men Helstads heading fra kort hold ble for svak.

I andre omgang kom et heltent tyrkisk lag ut på banen. Gruppelederne stormet i angrep og skapte tre gedigen muligheter i løpet av de ti første minuttene av omgangen. En snill stang og dårlige avslutninger sørget imidlertid for at Norge klarte å ri av den første angrepsbølgen.

Etter 58 minutters spill så det ut til at dommer Stefano Farina ga Tyrkia straffe da Brede Hangeland felte en tyrkisk spiller. Dommeren trakk imidlertid ballen utenfor straffefeltet, og Emres skudd gikk rett over mål.

Tyrkia forsatte å presse ut kampen, men det måtte altså to Myhre-tabber til at for gruppelederne skulle klare poengdeling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag