*Nettavisen* Sport.

- Har vært et eventyr

Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix

Haugesund nekter å tape på hjemmebane, og er oppe på fjerdeplass.

18.10.10 08:08

HAUGESUND - STABÆK 2-1:

Haugesund har spilt 15 kamper på hjemmebane denne sesongen, og med kun én kamp igjen på eget gress, er laget fortsatt ubeseiret på Haugesund stadion. Denne prestasjonen kan bare matches av serieleder Rosenborg, og den sterke hjemmeformen har dermed også ført Haugesund helt opp på en fjerdeplass i Tippeligaen når tre serierunder gjenstår av året.

Søndag var det Stabæk som fikk unngjelde. For selv om bæringene kom best i gang og tok ledelsen ved Palmi Rafn Palmason etter ni minutter, skulle vertene vise stor moral.

Superduo på topp
Utligningen kom etter 23 minutter, da Joakim Våge Nilsen fant Tor Arne Andreassen med et innlegg fra venstre. Haugesund-spilleren tok ballen pent ned på brystet, dro seg fri, og satte ballen elegant forbi landslagskeeper Jon Knudsen i buret.

Og bare sju minutter senere var kampen snudd. Thomas Sørum har scoret jevnt og trutt for det nyopprykkede laget denne sesongen, og etter en halvtime ble han spilt fint fri av kollega Nikola Djurdic. Fra skrått hold overlistet han Knudsen.

- Har vært et eventyr
Etter pause hadde begge lag gode muligheter til å påvirke sluttresultatet, uten at noen lyktes med å finne nettet. Dagen ble heller ikke særlig lysere for Stabæk da Palmi Rafn Palmason fikk sitt andre gule kort av dommer Terje Hauge og måtte marsjere i dusjen. Det andre kortet var muligens en smule strengt idømt av Hauge, men gjestene var uansett ti mann igjen på banen.

Da klokken passerte 94 minutter blåste den samme Hauge av det hele på Haugesund stadion, og dermed har hjemmelaget innkassert totalt 41 poeng på sine 27 kamper i år. Stabæk ligger fortsatt på nedre del av tabellen, selv om de bare er fem poeng bak søndagens motstander. Bæringene har kapret 36 poeng, noe som holder til en 11.-plass tre kamper før slutt.

- Det har vært et eventyr, egentlig i hele år og i hele fjor. Jeg bare nyter det, og prøver å tenke minst mulig tabell. Jeg bare gleder meg til å å spille kamper, sier Sørum til TV 2.HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.